SQL Tarih/ay fonksiyonu

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
csyasar
Üye

SQL Tarih/ay fonksiyonu

Mesaj gönderen csyasar »

s.a.

sql ile sorgu yaparken aylara göre sorgulamayı düşündüm. bunun için de kendime bir yol edindim:

query nin beforepot olayına copy(dbedit1.text,4,2) yaptım. buradaki ayı çekip(mesela: 10) ay bölümüne yazdırdım. sorgularken de aya göre sorgulama yaptırdım. şimdi soruma geleyim:

bu yol doğru mu? bu yöntemle sorun çıkmadan sorgu yapıyorum fakat sql in aylara GÖRE SORGULAMA SEÇENEĞİ YOK MU?
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

A.S.

1. DBEdit2lerle direk çalışma, gerekli bilgiyi ilgili dataset'ten al. Mesela Query1.FieldByName('ALAN_ADI').AsString gibi.

2. standart SQL komutları (yani her veritabanı tarafından desteklenen) için de ayla ilgili fonksiyonlar yok. Ancak hangi veritabanını kullandığını söylersen, bazı veritabanlarında ayla ilgili fonksiyonlar olabiliyor. Mesela Oracle gibi.

3. Ben aya göre sorgulamayı şu şekilde yapıyorum. Delphi'nin fonskiyonları ile ilk günü ve son gününü bulup, bunları parametre ile geçiyorum. Fonksiyonlar sitede makaleler - Temel kısmında var.

Kolay gelsin.