Webbrowser
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Webbrowser
mrb arkadaşlar webbrowser da açılan sayfanın sorunsuz açılıp açılmadığını nasıl öğrenebilirim? bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? şimdiden teşekkürler...
-
- Üye
öncelikle zaman ayırıp cevap yazdığın için teşekkür ederim. yalnız benim yapmaya çalıştığım OnDocumentCompleted olayında olmuyor.undefined yazdı:Eğer sayfa yükleme başarılıysa OnDocumentCompleted değilse OnNavigateError eventleri çalışır.
Kolay gelsin.
OnDocumentCompleted olayında açılmaya çalışılan sayfanın var olup olmaması birşey ifade etmiyor WebBrowser işlemi bittikten sonra çalışıyor.
Ben WebBrowser da açılmaya çalışılan sayfanın var olup olmadığını kontrol ettirmek istiyorum...
- Sayfanın indirilme işleminin sonlandığını yani tamamen indirildiğini tespit edebiliyorsunuz bu başlangıç için iyi.
- Şimdi geriye kalan HTML sayfanın parse edilerek içeriğinde "sayfa bulunamadı"'ya dair mesajını ve/veya hata kodunu aramak kalıyor.
- Ek olarak kontrol edilmesi gereken bir başka konu da, yanlış sub domain veya yanlış parametreyle çağrılmış sayfaların yönlendirildiği bir başka sayfa olması durumudur ki bu daha mühim bir konu.
- Bu aşamada bir de proxy devrede ise onun kontrol mekanizmasının da irdelenmesi (zararlı içerik vb. ön uyarı durumundan kasıt) da ayrı konu.
- Şimdi geriye kalan HTML sayfanın parse edilerek içeriğinde "sayfa bulunamadı"'ya dair mesajını ve/veya hata kodunu aramak kalıyor.
- Ek olarak kontrol edilmesi gereken bir başka konu da, yanlış sub domain veya yanlış parametreyle çağrılmış sayfaların yönlendirildiği bir başka sayfa olması durumudur ki bu daha mühim bir konu.
- Bu aşamada bir de proxy devrede ise onun kontrol mekanizmasının da irdelenmesi (zararlı içerik vb. ön uyarı durumundan kasıt) da ayrı konu.
Bu arada soruyu henüz anladım sanırım. Browse etmeden önce ön kontrol anlamında bir sorgudan bahsediyoruz galiba. Aşağıdaki kodu dene işine yarar umarım...
Kullanımı :
Kod: Tümünü seç
Uses WinInet;
Function SiteAktif( URL:String ):Boolean;
Var
hSession, hUrl: HInternet;
begin
hSession := InternetOpen(pchar(url),INTERNET_OPEN_TYPE_PRECONFIG,nil,nil,0);
try
hURL := InternetOpenURL(hSession, PChar(URL), nil,0,0,0);
finally
InternetCloseHandle(hSession);
internetCloseHandle(hURL);
end;
Result := Boolean(hURL <> Nil);
end;
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
Var
Url : String;
begin
url := 'http://www.google.com.tr';
If SiteAktif( URL ) then ShowMessage('Site Aktif')
else ShowMessage('Site Pasif')
end;