Formda sol tarafta sabit olacak olan bir DxNavbar kullanarak kullanıcıya istedikleri bölüme ulaşmaları konusunda yardımcı olmak isityorum..Ve açlına penecereninde(Form) sağ taraftaki boş bölge içerisine yerleşmesini istiyorum.Aklıma ilk olarak tek for üzerinde çalışarak Visible:=False/True yapmak geldi. Ama şu anda bir çok form var ve bunları istediğim şekilde nasıl yapabilirim..
pagecontrol üzerinde bunları yapabilirsin tabi formları silip form dizaynlarının aynısın pageconttroldeki tabsheetlere yapman lazım.ben bir süre böyle yapmıştım programlarımı.derli toplu ve kullanımı kolaydı, fakat sıkıntı şuki kullanıcılar aynı anda farklı modüllerde çalışamıyordu yani ya stok gözükecekti ekranda ya cari birini kaydetmeden diğerine geçemiyordu kaydetmese bile ekran değişince tabloyuda kapattığımdan dolayı girdiği bilgiler gidiyordu.
ekran görüntüsü;
http://www.tekkalem.com.tr\images\sil.gif
En son serkan tarafından 28 Kas 2006 11:04 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Mrb; boş alanda bir panel veya groupbox olduğunu varsayarak anlatmaya çalışayım. Boş alana yerleştirmek istediğin formun ilk önce BorderStyle özelliğini bsNone olarak ayarlaman gerekiyor. Kod örneği de bu formu panel içine yerleştirecek kodu gösterir.
@sabanakman yaptığına benzer bir yol izlemiştim bende, bunuda bi bileşenin örnek projesinde görmüştüm, page control üzerine çok fazla bileşen koyunca kasılmaya başlıyor, burada herbir seçenek için başka bir form dizayn edip panel üzerinde create ediyorsunuz. ContainerPanel dediği boş arkaplandaki panel ,