istege Gore Exe yapımı
-
- Üye
istege Gore Exe yapımı
merhaba arkadaşlar benm yapmak istedgm forma gomdugum bazı kodların butona tıkladıgımda exe olarak derlemesei sizce boyle bişey olur mu ?
- Murat DİCLE
- Kıdemli Üye
- İletişim:
90 senelerinde bir uygulama yazmştım, tabi o vakitler ticari bir düşüncem yoktu. TurkBase adında MS-DOS'ta çalışan bir uygulama.
Özel bir forum tasarım uygulaması ve bunu çalıştıracak ayrı bir uygulama yapmıştım. TBRUN.EXE ile TURKBASE.EXE adlı iki proıgram. TURKBASE.EXE bir form tasarlıyordunuz ve bu bilgiler şimdiki .DFM gibi TEXT dosyada tutuluyordu. Buna göre forma koyduğunuz editbox'lara görede bir veritabanı oluşturuyor ve kayıt rapor vb. şeyleri yapabiliyordum.
Sonradan bu TEXT olarak kaydettiğim kodları TBRUN.EXE ile birlikte TEK EXE şekline dönüştürerek sanki derleniyor havası verdirmiştim. Enterasan bir uygulama ve deneyim olmuştu.
Şimdi ilk önce form üstüne yazdığın kodları yorumlayacak ayrı bir EXE yapmalısın ve bu uygulamanın en sonuna fiziksel olarak komutları birleştirmelisin. Sonra ortaya bir EXE çıkmış gibi olacak bu EXE çalıştığında EXE'nin sonundaki TEXT olan komutları sıradan işleyerek görevini icra edebilir.
Visual Basic'eki VBRUNxx.DLL vb. şeylere benziyor. kütüphanesi kendi içinde bir uygulama.
Böyle birşeyi deneyebilirsin.
Tabi maksadın doğal kodları üretmek ise, ilk önce makina kodlarını bilmen gerekecek. Ve her işlemci için hangi kodları üreteceğini hesaplaman gerekecek. Bu sanırım bir hayli zor olacaktır.
Özel bir forum tasarım uygulaması ve bunu çalıştıracak ayrı bir uygulama yapmıştım. TBRUN.EXE ile TURKBASE.EXE adlı iki proıgram. TURKBASE.EXE bir form tasarlıyordunuz ve bu bilgiler şimdiki .DFM gibi TEXT dosyada tutuluyordu. Buna göre forma koyduğunuz editbox'lara görede bir veritabanı oluşturuyor ve kayıt rapor vb. şeyleri yapabiliyordum.
Sonradan bu TEXT olarak kaydettiğim kodları TBRUN.EXE ile birlikte TEK EXE şekline dönüştürerek sanki derleniyor havası verdirmiştim. Enterasan bir uygulama ve deneyim olmuştu.
Şimdi ilk önce form üstüne yazdığın kodları yorumlayacak ayrı bir EXE yapmalısın ve bu uygulamanın en sonuna fiziksel olarak komutları birleştirmelisin. Sonra ortaya bir EXE çıkmış gibi olacak bu EXE çalıştığında EXE'nin sonundaki TEXT olan komutları sıradan işleyerek görevini icra edebilir.
Visual Basic'eki VBRUNxx.DLL vb. şeylere benziyor. kütüphanesi kendi içinde bir uygulama.
Böyle birşeyi deneyebilirsin.
Tabi maksadın doğal kodları üretmek ise, ilk önce makina kodlarını bilmen gerekecek. Ve her işlemci için hangi kodları üreteceğini hesaplaman gerekecek. Bu sanırım bir hayli zor olacaktır.
-
- Üye
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Böyle birşeye hiç ihtiyacım olmadı, tecrübem yok ama Inno Setup'ı inceleyebilirsin. Bu bir install (kurulum) seti hazırlama programı ve verilen seceneklere göre .exe üretiyor. delphi'de yazılmış ve kaynak kodu açık bir uygulama. İncelemek faydalı olabilir.
2. bir seçenek'de .exe çok büyük değilse, resource olarak .exe'nin içine gömebilir, sonra geri açabilirsin. Forumda benzer örnekler verildi.
Kolay gelsin.
2. bir seçenek'de .exe çok büyük değilse, resource olarak .exe'nin içine gömebilir, sonra geri açabilirsin. Forumda benzer örnekler verildi.
Kolay gelsin.
-
- Üye
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
.net ile bunu yapmak istiyorsaniz rahatlikla yapabilirsiniz.
buraya bir gozatin.
http://www.msakademik.net/makaleler_detay.aspx?id=631
buraya bir gozatin.
http://www.msakademik.net/makaleler_detay.aspx?id=631
...
Tabii Olabilir.
.Net kullanarak ve C# compiler ile text dosyası içine yazdığın kodları "silent" modda kullanıcı farkına varmadan compile edip çalıştırabilirsiz, hatta size örnek vereyim, sharedevelop en güzel örneğidir.
Win32 ortamında bu iş "compiler" olmadan olamaz...
Selamlar.
.Net kullanarak ve C# compiler ile text dosyası içine yazdığın kodları "silent" modda kullanıcı farkına varmadan compile edip çalıştırabilirsiz, hatta size örnek vereyim, sharedevelop en güzel örneğidir.
Win32 ortamında bu iş "compiler" olmadan olamaz...
Selamlar.
FT
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: ...
Sn @Murat DİCLE'nin yaptığı derleyici (Compiler) değil bir çeşit yorumlayıcıdır (Interpreter). Aynı mantıkla win32 için de program geliştirilebilir.selamitsp yazdı:Win32 ortamında bu iş "compiler" olmadan olamaz...
Şaban Şahin AKMAN
csunguray bir gün bana bir cliiper dosyası göstermişti hemde exe. o gün hanya konya duygum yok olmuştu. ne compiler ne intepreter birbirine girmişti. düşünsene derlenmiş bir exen var sdanıyorsun ama aslında bir interprterın ve sonuna eklenmiş kaynak kodların var. hemde kabak kemane gibi açıkta.sabanakman yazdı:Sn @Murat DİCLE'nin yaptığı derleyici (Compiler) değil bir çeşit yorumlayıcıdır (Interpreter). Aynı mantıkla win32 için de program geliştirilebilir.selamitsp yazdı:Win32 ortamında bu iş "compiler" olmadan olamaz...
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
- sabanakman
- Kıdemli Üye
-.net'in de durumu çok farklı değilikutluay yazdı:csunguray bir gün bana bir cliiper dosyası göstermişti hemde exe. o gün hanya konya duygum yok olmuştu. ne compiler ne intepreter birbirine girmişti. düşünsene derlenmiş bir exen var sdanıyorsun ama aslında bir interprterın ve sonuna eklenmiş kaynak kodların var. hemde kabak kemane gibi açıkta.

-Tek farkı .exe'siz direk kaynak kodlar var.
-.exe görevini .net framework çekirdeği üstleniyor

Şaban Şahin AKMAN