Arkadaşlar aşağıdaki kod dosyayı açıp richedit in içine satırları ekliyor . fakat ben farklı bişi yapmak istiyorum.
Source.Lines.LoadFromFile('c:\data.txt');
öncelikle yeni bir dosya oluşturarak Richedit in içeriğini o text dosyasına aktarmak istiyorum. Ama dosyanın adını editten girerek bunu yapmak istiyorum. Yani data.txt değilde editten girdiğim değeri dosya ismi olarak alacak.
txt dosya oluşturma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
txt dosya oluşturma
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
en kolayı OpenDilaog ve SaveDialog kullanmak. Bir tane OpenDialog koy ve gerekli ayarları yap. Daha sonra
if OpenDialog1.Execute then
...... // burda OpenDialog1.Filename diye seçilen dosyaya ulaşabilirsin.
Bu kod dosya seçilmişse ve tamam denmişse çalışır. Dosyayla istediğini yaparsın. SaveDialog'ta aynı şekilde.
Kolay gelsin.
if OpenDialog1.Execute then
...... // burda OpenDialog1.Filename diye seçilen dosyaya ulaşabilirsin.
Bu kod dosya seçilmişse ve tamam denmişse çalışır. Dosyayla istediğini yaparsın. SaveDialog'ta aynı şekilde.
Kolay gelsin.
benim kullandığım daha kontrollü bir yöntem:
Fname dosyaadı WritetoFile ise dosyaya istediğin satırları ekliyeceğin bi fonksiyon olsun, bu fonksiyonda WriteLn(F, S); ile istediğin satırı eklersin...
F Assigned file name, S ise ekliyeceğin string
Fname dosyaadı WritetoFile ise dosyaya istediğin satırları ekliyeceğin bi fonksiyon olsun, bu fonksiyonda WriteLn(F, S); ile istediğin satırı eklersin...
F Assigned file name, S ise ekliyeceğin string
Kod: Tümünü seç
try {finally}
try {except block}
if FileExists(FName) then
begin
if FileAvailable(FName) then
begin
AssignFile(F, FName);
Append(F);
WriteToFile;
end;
end
else
begin
AssignFile(F, FName);
ReWrite(F);
WriteToFile;
end;
except
on E:EInOutError do
begin
MessageDlg('Dosyaya yazılamadı: '+E.Message, mtError, [mbOk], 0);{'File I/O error.'}
end;
end;
finally
{$I-}
CloseFile(F);
{$I+}