Php ile include edilen dosya sorunu
Php ile include edilen dosya sorunu
Merhaba
12 sayfam var ve hepsinin sağ tarafında ayrı bir menü çıkması gerekiyor. Ben sağ taraftaki menüyü include ile alıyordum tek dosya iken. şimdi include edildiği için parametre ile çağıramıyorum.
include("righttr.php") diyordum. ingilizce içinde
include("righten.php") diyordum. şimdi sorum şu. bu 12 ayrı menüyü nasıl tek dosyaya gömeceğim. hem fazla dosya olmadan çözmem lazım hemde çok dosya olunca takip zorlaşıyor.
aklıma include olayını ve ayrı sayfaları kaldırıp hepsini aynı sayfaya toplamak geldi ama bu seferede trafik gereksiz artacak gibi.
Önerilerinizi bekliyorum
12 sayfam var ve hepsinin sağ tarafında ayrı bir menü çıkması gerekiyor. Ben sağ taraftaki menüyü include ile alıyordum tek dosya iken. şimdi include edildiği için parametre ile çağıramıyorum.
include("righttr.php") diyordum. ingilizce içinde
include("righten.php") diyordum. şimdi sorum şu. bu 12 ayrı menüyü nasıl tek dosyaya gömeceğim. hem fazla dosya olmadan çözmem lazım hemde çok dosya olunca takip zorlaşıyor.
aklıma include olayını ve ayrı sayfaları kaldırıp hepsini aynı sayfaya toplamak geldi ama bu seferede trafik gereksiz artacak gibi.
Önerilerinizi bekliyorum
- MercilessTurk
- Üye
Nasıl bir menü kullanıyorsunuz ? Flash, java, yoksa resim üzerine yazı? Eğer Flash kullanmıyorsanız menüleri dinamikleştirebilirsiniz. Duruma göre menü title larını belirlersiniz. Mesala menu.php?language=tr olduğunda türkçe değişkenleri yerleştirirsiniz menüye. Ama bence en güzeli smarty gibi bir template motoru kullanmak ve include olayını ortadan kaldırmak. Hazırladığınız template dosyasında menülerin title larını değişken olarak belirlersiniz ve php de herşey belirlendikten sonra bu değişkenleri smarty ye yollar o da sayfayı oluşturur. Çok farklı menüleriniz varsa bunları mysql e kaydedip duruma göre mysql den çekebilirsiniz ya da her farklı menü için sadece değişken değerlerini içeren php sayfaları hazırlarsınız ve hangisi kullanılacaksa onu include ettirirsiniz.
merhabaMercilessTurk yazdı:Nasıl bir menü kullanıyorsunuz ? Flash, java, yoksa resim üzerine yazı? Eğer Flash kullanmıyorsanız menüleri dinamikleştirebilirsiniz. Duruma göre menü title larını belirlersiniz. Mesala menu.php?language=tr olduğunda türkçe değişkenleri yerleştirirsiniz menüye. Ama bence en güzeli smarty gibi bir template motoru kullanmak ve include olayını ortadan kaldırmak. Hazırladığınız template dosyasında menülerin title larını değişken olarak belirlersiniz ve php de herşey belirlendikten sonra bu değişkenleri smarty ye yollar o da sayfayı oluşturur. Çok farklı menüleriniz varsa bunları mysql e kaydedip duruma göre mysql den çekebilirsiniz ya da her farklı menü için sadece değişken değerlerini içeren php sayfaları hazırlarsınız ve hangisi kullanılacaksa onu include ettirirsiniz.
sorun şu. parametre göndermek sorun değil... ancak menü include olunca haliyle adres satırından GET ile değer almayacak. bunu nasıl çözerim diye sormuştum.
saygılar
mrb.mkysoft yazdı:Delphide companentlerde kullanılan dil sistemi gibi bir sistem kullanın bence. Tüm dilleri içeren bir php sayfanız olsun. Case yapısı ile dili kontrol edip değişkenlere gerekli değerleri yükleyin. Sayfaları hazırlarkende bu değişkenleri kullanın.
Ben bu şekilde yapıyorum.
güzel bir öneri...
örnek bir sayfa kodu yayınlama imkanınız varmı acaba
saygılar
dil.php
iletisim.php
gibi.
Kod: Tümünü seç
<?
if ($dil=="") {$dil="tr";}
switch ($dil) {
case "tr":