fbird e DOS da bağlanmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
fbird e DOS da bağlanmak
S.A.
Btrieve v5.1 de oluşturulmuş ve data yı fbird e taşımam gerekiyor.
Bu veritabanına windows altında ulaşamıyorum.
Bunun için borland C++ v3.1 ile fbirde ulaşmak istiyorum. MS C için bir örnek buldum fakat olmadı.
Bunu nasıl yapabilirim? bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.
Btrieve v5.1 de oluşturulmuş ve data yı fbird e taşımam gerekiyor.
Bu veritabanına windows altında ulaşamıyorum.
Bunun için borland C++ v3.1 ile fbirde ulaşmak istiyorum. MS C için bir örnek buldum fakat olmadı.
Bunu nasıl yapabilirim? bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.
En hayırlınız İnsanlara faydalı olanlarınızdır (hs)
http://www.btrieve.com/
Bu adreste yazdığı kadarıyla btrieve isim değiştirerek pervasive adını almış. Pervasive Turbo Pascal ile erişebilirsin. Ayrıca ODBC sürücüleride var windows için (yeni sürümlerinde.) Eminimki eski veri tabanını yeni versiyon pervasive'e dönüştürecek araçlarda yazmışlardır. Sitesini incelersen cevap bulabilirsin sanırım.
Başka bir teknikte btrieve'daki kayıtları SQL cümleleri şeklinde text dosyalara kaydedebilirsin.
Bu adreste yazdığı kadarıyla btrieve isim değiştirerek pervasive adını almış. Pervasive Turbo Pascal ile erişebilirsin. Ayrıca ODBC sürücüleride var windows için (yeni sürümlerinde.) Eminimki eski veri tabanını yeni versiyon pervasive'e dönüştürecek araçlarda yazmışlardır. Sitesini incelersen cevap bulabilirsin sanırım.
Başka bir teknikte btrieve'daki kayıtları SQL cümleleri şeklinde text dosyalara kaydedebilirsin.
ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
mkysoft un dediği gibi sql cumlesı ile bir text dosyası olusturan bır program kullanıyorum.
ama benım temel maksadım *.lib dosyalarını prj nın ıcerısıne alarak example da ms c ıcın yazılmıs olan ornektekı gıbı ısql ıle baglantı kura bılmek.
cunkı aktarım yaptıgım programlar kendı dos programlarım. zıra her programda 10 larca dosya var, her bırını tek tek aktarmak cıddı zaman kaybı oluyor. bu sistemi çalışa bilseydi benim müdahaleme gerek kalmadan aktarım programıyla dogrudan fbırde aktaracaktım.
problemı cozdugumde ınsallah buraya aktarırım.
mkysoft un dediği gibi sql cumlesı ile bir text dosyası olusturan bır program kullanıyorum.
ama benım temel maksadım *.lib dosyalarını prj nın ıcerısıne alarak example da ms c ıcın yazılmıs olan ornektekı gıbı ısql ıle baglantı kura bılmek.
cunkı aktarım yaptıgım programlar kendı dos programlarım. zıra her programda 10 larca dosya var, her bırını tek tek aktarmak cıddı zaman kaybı oluyor. bu sistemi çalışa bilseydi benim müdahaleme gerek kalmadan aktarım programıyla dogrudan fbırde aktaracaktım.
problemı cozdugumde ınsallah buraya aktarırım.
En hayırlınız İnsanlara faydalı olanlarınızdır (hs)
- sabanakman
- Kıdemli Üye
İyi günler. Benim problemim de aynı ama sorunum delphi tarafından btrieve tabloları açıp kullanamamak. Btrieve tabloyu nasıl açıp kullanabilirim bulamadım? Direk açamasam bile dolaylı olarakta olsa böyle bir yöntem bilen varsa önerisine ihtiyacım var. Tabi direk açabilmem en uygun teknik olacak
. İyi çalışmalar.

Şaban Şahin AKMAN
Google'da bakındım,
Ref : http://dev.zibn.net/
- İndirmedim ama bir incelemeye değer bence..
Ref : http://dev.zibn.net/
BtrUtils library for Delphi yazdı:Product "BtrUtils Library for Delphi" is designed for using native Btrieve API in applications created with Borland Delphi.
Download current version: BtrUtils library v 1.0.5 build 38 from 28-Jan-2004
Complete package contains:
library source for Delphi 3-7, Kylix
examples
help file (Russian language only)
This library is supplied in source code only. You can build required executables by yourself.
- İndirmedim ama bir incelemeye değer bence..
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Kod: Tümünü seç
http://www.reggatta.com/downloads.htm
- sabanakman
- Kıdemli Üye