s.a arkadaşlar birkaç gündür fastreport öğrenmeye çalışıyorum..baya yok katettim sayılır..ama dışardan parametre verme olayına takıldım kaldım..şimdi ben run-time anında bi Qmaster diye bi query ekliyorum bu query'e dışardan parametre alacak şekilde sorgu yazıyorum where kimlik=:id diye ben bu id için dışardan kendim bi değer vermek istiyorum ancak ne yaptıysam olmadı..
(frxReport1.findObject('QMaster') as TfrxBDEQuery).Query.Params[i].DataType:=QSql.params[i].DataType;
(frxReport1.findObject('QMaster') as TfrxBDEQuery).Query.Params[i].Text:=QSql.params[i].Text;
bu şekilde başka bi querye aynı sorguyu yazdım ve dışardan parametre attım QSql'e onda bi sorun yok .Ama QSql den QMaster a atmak istediğim zaman olmuyor.hiç algılamıyor bile..Yani bu yazdığım kod sanki yokmuş gibi datatype belirtilmemiş diyo ama ben fastreportun query sinin params özelliğinden değer girdiğimde sorun yok.Kolay gelsin
o zaman sorumu değiştireyim şöyle sorayım fastreportun içinden eklediğimiz bi querye nasıl değer parametre gonderecem..normal biz query eklerken parambyname veriyoruz bi sorun olmuyor ama fastreportta yemiyor bunu..aşagıdaki örnek gibi.
Soru çok önce sorulmuş fakat başbir araya belki bir fayda sağlar diye;
raporda verı gonderılmesı gereken alanı [YAZIILE] şeklinde hazırlıyorsunuz.
frReport un OnGetValue olayına şunları eklersenız dışarıdan verı gondere bılırsınız