merhaba arkadaşalar
IBDataSet1.Close;
IBDATASET1.SelectSQL.Clear;
IBDATASET1.SelectSQL.add('Select * From MYARSIV Where TC_KIMLIK_NO=''' +Edit1.Text+'''');
IBDATASET1.Open;
sorguyu yukardaki gibi yani bir alana göre yaparsam veriler geliyor
ama ;
birden fazla alanda arama yapmak istediğimde
IBDATASET1.CLOSE;
IBDataSet1.selectSQL.Clear;
IBDataSet1.selectSQL.TEXT:='select * from MYARSIV where ADI like'+
QuotedStr( JvDBMaskEdit2.Text) +
' and SOYADI like ' +
QuotedStr( JvDBMaskEdit3.Text);
aramak istediğim kelimeleri yazıyorum ara diyorum yazdığım kelimeler siliniyor tabiki verilerde gelmiyor
ARKADAŞLAR SORGUDA HATA VARMI
- kadirkurtoglu
- Üye
merhaba
aradaki and şartını or olarak kullan
-adı--------soyadı--
kadir------kurtoglu
ifadesinde and kullanırsanız yazmış olduğunuz değeri hem adı alanında hem de soyadı alanında arar. or ile veya derseniz kadir yazdığınızdada sonuç döner kurtoglu yazdığınızda da sonuç döner.
Kolay Gelsin..
Kod: Tümünü seç
IBDATASET1.CLOSE;
IBDataSet1.selectSQL.TEXT:='select * from MYARSIV where ADI like'+
' or SOYADI like ' +
-adı--------soyadı--
kadir------kurtoglu
ifadesinde and kullanırsanız yazmış olduğunuz değeri hem adı alanında hem de soyadı alanında arar. or ile veya derseniz kadir yazdığınızdada sonuç döner kurtoglu yazdığınızda da sonuç döner.
Kolay Gelsin..
SAOLASIN ARKADAŞIM SORUNUM TAM OLARAK ANLATAMADIM GALİBA
Kadir arkadaşım öncelikle Allah senden razı olsun bu kadar hızlı cevap geleceğini düşünmüyordum...
sorunum adı ve soyadı nı yazıyorum ara dediğimde aramak istediğim kelimeler siliniyor artı arama yapmıyor and ve or olayına gelincede ben bire bir arama yapmak istiyorum yani Engin soyadı Aşık olan kayıtları bulmak istiyorum engin veya soyadı aşık olanları kayıtları istemiyorum bir başka ifadeyle nokta atışı yapmak isyiyorum... sorguda bir hata bulamadım dataseti silip yeniden eklesem proplem çözülürmü ki
ilgin için tekrar teşekkür ederim...
sorunum adı ve soyadı nı yazıyorum ara dediğimde aramak istediğim kelimeler siliniyor artı arama yapmıyor and ve or olayına gelincede ben bire bir arama yapmak istiyorum yani Engin soyadı Aşık olan kayıtları bulmak istiyorum engin veya soyadı aşık olanları kayıtları istemiyorum bir başka ifadeyle nokta atışı yapmak isyiyorum... sorguda bir hata bulamadım dataseti silip yeniden eklesem proplem çözülürmü ki
ilgin için tekrar teşekkür ederim...
- kadirkurtoglu
- Üye
yeniden merhabalar
dediğiniz şekilde arama yapmak için where şartındaki like ifadesini kaldırıp, aradaki şartı and haline geitmeniz yeterli olacaktır.
Kolay gelsin...
dediğiniz şekilde arama yapmak için where şartındaki like ifadesini kaldırıp, aradaki şartı and haline geitmeniz yeterli olacaktır.
Kod: Tümünü seç
IBDATASET1.CLOSE;
IBDataSet1.selectSQL.TEXT:='select * from MYARSIV where ADI ='+
' and SOYADI = ' +
ALLAH RAZI OLSUN
İŞTE BU ABİ ALLAH NE MURADIN VARSA VERSİN SORGU ÇALIŞTI