web programı hakkında öneri ihtiyacı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
nkyek
Üye

web programı hakkında öneri ihtiyacı

Mesaj gönderen nkyek »

S.A.

Arkadaşlar geliştirmem gereken bir proje için fikrinize ihtiyacım var.
(konu ile ilgi aramalarda bulundum fakat bir karara varamadım)

3-5 farklı yerlerde çalışan kullanıcılar merkezi bir veri tabanı ile çalışmaları gerekiyor, hem upd etmeleri hemde raporlamaları gerekiyor.Zaman zaman program güncellemeleri de gerekiyor.

cbuilder ve fbird kullanıyorum tabiki normal bir program yapıp onun webde uygulanmasını düşünüyorum.

sizce bu projede ocx,cgi,dll(isapi) hangisi kullanılmalı ?

teşekkür ederim.
En hayırlınız İnsanlara faydalı olanlarınızdır (hs)
Kullanıcı avatarı
nosedive
Üye

öneri

Mesaj gönderen nosedive »

kullanabiliyorsan tabi ;

bu işin en oluru ve en rahat yapılabileceği platform .net framework ve C# ile tasarlamandır. Cbuilder kullanıyorsan C# ı anlamanda zor olmayacaktır.vaktin varsa C# la ilgilen...
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

bence yapabiliyorsan merkeze iyi bir server alıp üzerine normal exe programını yap.diğer kullanıcılar terminal server üzerinden ana makinanın ekran görüntüsünü kullansınlar...yani herkes bildiği işi yapsın sen veritabanı programını kusursuz yap uzak erişimi microsoft'a ,windows'a bırak..Bu sistemin en güzel özelliği kilometrelerce mesafeden dataların değil ekran görüntüsünün gidip gelmesi...tabi müşteriyi buna ve maliyetine ikna etmelisin.
Kullanıcı avatarı
nosedive
Üye

_

Mesaj gönderen nosedive »

peki serverin ekran görüntüsünü verecekseniz aynı anda birden fazla kişi nasıl kullanacak sistemi ? sonra rapor çıktı alma olayları falan..

bana çok garip bir fikir olarak geldi...
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

peki serverin ekran görüntüsünü verecekseniz aynı anda birden fazla kişi nasıl kullanacak sistemi ? sonra rapor çıktı alma olayları falan..
Terminal server teknolojisi zaten bu dediklerini yapmak için tasarlanmıştır. Kullanıcılar kendi bilgisayarlarındaki yazıcıları kullanabiliyorlar. Aynı anda ne kadar erişim hakkınız varsa o kadar kişi programlarınızı sorunsuz olarak kullanabilir.
iqprog

Mesaj gönderen iqprog »

bu iş için terminal server yöntemi çok kullanılıyor. en basit ve kestirme çözüm o. fakat güvenlik açığı olduğu bahsini duymuştum.
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

iqprog yazdı:bu iş için terminal server yöntemi çok kullanılıyor. en basit ve kestirme çözüm o. fakat güvenlik açığı olduğu bahsini duymuştum.
güvenlik açığı yapılan yatırımla doğru orantılı :)
nkyek
Üye

Mesaj gönderen nkyek »

Terminal Server'ı incelemeye başladım.
aslında pek zamanımda yok ama ayrıca turbo c# ı da borlandan indirip bakmayı düşünüyorum.

fikir veren ilgilenen arakadaşlara teşekkür ederim.
Allah razı olsun.
En hayırlınız İnsanlara faydalı olanlarınızdır (hs)
iqprog

Mesaj gönderen iqprog »

zamanın yoksa terminal server kullanacaksın işte.

hiç bir şey yapmana gerek yok bir iki ayar ve kurulum. o kadar aynı programını adam ugandadan da kullanabilecek.