firebird 1.5 dan 2 ye gectim bazi alanlar read-only oldu
firebird 1.5 dan 2 ye gectim bazi alanlar read-only oldu
Bende analam veremedim fakat firebird1.5 kuulnırken 2 kurdum ve bazi, tablelerimde attemped reed-only colums uyarısı aldım. 2 yi kaldırdım ve tekrar 1.5 kurdum sorun ortadan kalktı.
hatamı yapıyorum zaten 2.de sysdbaadabn farklı bir şifre ilede create işlemi yapamıyordum.. Sanırım 2 ye gecmekiçin acele etmeye hiç gerek yok.
hatamı yapıyorum zaten 2.de sysdbaadabn farklı bir şifre ilede create işlemi yapamıyordum.. Sanırım 2 ye gecmekiçin acele etmeye hiç gerek yok.
Başlayan Herşey Birgün Bitmek Zorundadır.
ilginçç lşaşırdımm kaldımm
yani faturanınn master tablosunda normalde computed alan yok. faturanın hareketlerinden giren veya çıkan alanları cıkan alanı gidiyor masterdaki fatura toplamına ekliyor veya cıkartıyor.
kdv ve iskonto toplamlarıda bu şekilde. yanii fatura hareketine bir giriş oldumu başlık tablosuna ekleme yapıyor. birde faturaya ait depo işlem tarihi gibi bazı bilgileri cekiyor. işin garibi ben bunun aynısının tıpkısını irsaliyede de kullnıyorum fakat onda problem olmadı.
Anlamadım gittim onunla uğraşamayacağım şu an. Birde dataset felan alakalı değil ben veri girişini İbexperten yapıparken bana bu hatayı veriyor.
yani faturanınn master tablosunda normalde computed alan yok. faturanın hareketlerinden giren veya çıkan alanları cıkan alanı gidiyor masterdaki fatura toplamına ekliyor veya cıkartıyor.
kdv ve iskonto toplamlarıda bu şekilde. yanii fatura hareketine bir giriş oldumu başlık tablosuna ekleme yapıyor. birde faturaya ait depo işlem tarihi gibi bazı bilgileri cekiyor. işin garibi ben bunun aynısının tıpkısını irsaliyede de kullnıyorum fakat onda problem olmadı.
Anlamadım gittim onunla uğraşamayacağım şu an. Birde dataset felan alakalı değil ben veri girişini İbexperten yapıparken bana bu hatayı veriyor.
- kadirkurtoglu
- Üye
-
- Kıdemli Üye
http://www.firebirdsql.org/index.php?op=faq#q0025.dat

Evet 1.5 ta hata olmayabilir ama 2 de hatayımış Boylece anlamış oldukIn Firebird 2.x I'm getting the error "General SQL error. Attempted update of read-only column" in code that used to work in v.1.5.3. I'm not using any computed fields. Is this a bug?
You have a trigger somewhere that is referring to a NEW or OLD context variable in the wrong context. From v.2.0, you will get this exception if, for example, you try to assign to NEW.Afield in an After Update trigger.

- kadirkurtoglu
- Üye
Benzer bir olay bizim başımıza geldi. Aslında bu bir hata değil, bir düzeltme.spoke25 yazdı:http://www.firebirdsql.org/index.php?op=faq#q0025.dat
Evet 1.5 ta hata olmayabilir ama 2 de hatayımış Boylece anlamış oldukIn Firebird 2.x I'm getting the error "General SQL error. Attempted update of read-only column" in code that used to work in v.1.5.3. I'm not using any computed fields. Is this a bug?
You have a trigger somewhere that is referring to a NEW or OLD context variable in the wrong context. From v.2.0, you will get this exception if, for example, you try to assign to NEW.Afield in an After Update trigger.
Firebird 1.5'ta triggerlarda old değerlerine veya after update triggerında new değerlerine değer atanabiliyormuş. Aslında tamamen mantıksız bir atama ama Firebird 1.5 buna kızmıyormuş. Firebird 2.0'da bunu olması gerektiği gibi yapmışlar.
Dolayısıyla bu hatayı aldığınız zaman triggerlarınızda yanlışlıkla bu değerlere atama yapmış mısınız bakmanızda fayda var.
Kolay gelsin.
Güç bela 1,5 dan 2,0,1 a terfi ettik daha doğrusu öyle sandım, olmadı.
Database yeni Tablo yeni alanlar açıldı tablo oluşturuldu vs. geldi sıra triger yazmaya
aynen yukarda belirtilen hata.
Anlaşılan benim gibi muzdarip olan çoğunlukda bakalım kim çözüp bu sıkıntıyı atlatmamıza yardımcı olacak.
Ben paşa paşa 1,5 a dönüyorum malesef..
Fırsat buldukça araştıracağım elbet ama şu anda yapmam gereken bir proje var..
Herkese Kolay Gelsin..
Database yeni Tablo yeni alanlar açıldı tablo oluşturuldu vs. geldi sıra triger yazmaya

Anlaşılan benim gibi muzdarip olan çoğunlukda bakalım kim çözüp bu sıkıntıyı atlatmamıza yardımcı olacak.
Ben paşa paşa 1,5 a dönüyorum malesef..
Fırsat buldukça araştıracağım elbet ama şu anda yapmam gereken bir proje var..
Herkese Kolay Gelsin..
Ben Toprağın Sinesinde İnsan Denilen Bir Canım
Hem Düşünür, Hem Severim Budur Taştan Faklı Yanım.
Her maddenin zevlesini bedenimde taşıyorsam.
Ben ne bir taş ne bir ağaç, insanlığımla insanım.
Kod: Tümünü seç
if (new.f_referans is null) then
new.f_referans = gen_id(gen_sulama_fisi_id,1);
ben bütün database işlemlerinde ibexpert kullanıyorum,
alanın başına new koymaz isem bu seferde ibexpert hata veriyor.
Teşekkürler.
Ben Toprağın Sinesinde İnsan Denilen Bir Canım