Herkese merhabalar.. Asp ile bir veritabanına bağlantı yapabiliyorum.. Üyelere ait parola girişi bölümü var. Üyeler kullanıcı adını ve parolasını yazdıktan sonra eğer doğru ise istediğim yere yönlendiriyorum. Bura çalışıyor burda bi sorun yok. Ancak biraz garip ama kullanıcı adı ve parola eğer yanlış giriliyorsa sayfa görüntülenemiyor. Kullandığım Kod :
<%
kullanici_adi = Request.Form ("kullanici_ad")
sifre = Request.Form ("sifre")
SET objConn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
objConn.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & Server.MapPath("admin.mdb")
SET ObjRs = Server.CreateObject ("ADODB.RecordSet")
StrSql = "select * from kayit where kullanici_ad='"&kullanici_adi&"' and sifre='"&sifre&"'"
ObjRs.Open StrSql, ObjConn, 1, 3
if Objrs("kullanici_ad")= kullanici_adi and Objrs("sifre")= sifre then
Response.Redirect("adminmesajlar.asp")
else
Response.Redirect("giris.asp")
end if
ObjRs.Close
ObjConn.close
%>
Adminler kullanıcı adını "Giriş.asp" sayfasında yazıyor. Konrol ise bu yazdığım kodların bulunduğu sayfa "Kontrol.asp" sayfasında gerçekleşiyor. Şimdiden Teşekkürler
if Objrs("kullanici_ad")= kullanici_adi and Objrs("sifre")= sifre then
bu satırda EOF hatası oluşur. Bu nedenle sayfa görüntülenemiyor diyordur. Bunu yerine dönen kayıt sayısını kontrol et. Kolay gelsin.
Tamam da hocam asp de daha çok yeniyim. Ne dediğinizi tam olarak anlayamadım. Yani birinci kayıttan son kayıda kadar kontrol etmem mi gerekiyo normalde... Ne yapmam gerektiğini biraz daha açık yazarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.
şeklinde olmalı o satırın. Bir şey daha hatırlatmak isteri:
birisi browser penceresine http://blabla.com/adminmesajlar.asp yazarsa ne olacak?
Bunu kontrol etmelisin.
Valla hocam oda ayrı bi sorun... Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Session falan kullanmam gerektiği öğrendim internetten araştırarak. Ancak bunun nasıl yapılacağını bilmiyorum
Peki Ben bu kontrolü yapmak için bi döngü yapmam şart.. Mesela ;
gibi.. Her kayıtta iken kullanıcı adını ve parolayı kontrol etmem gerekiyor. Bununla ilgili nasıl bir kod yazacağım hakkında beni aydınlatırsanız çok sevinirim..