Panel Layout ?
Panel Layout ?
delphi 2005'de web controlden panel eklediğimiz zaman panel içine herhangi bir webkontrol koyduğumuzda istediğimiz pozisyona ayarlıyabiliyorduk.Yani bir nevi gridlayout gibiydi.Ama delphi 2006'da panel flow layout gibi çalışıyor , mesela bir hyperlinki panel içine koyunca sol üst köşeye gidiyor ve pozisyonu ayarlanmıyor.Html panel kullanmak istemiyorum.Ne yapmam lazım ?
bunun için panel ve içindeki kontrollerde biraz css kullanman gerek.
Position özelliğini araştır biraz
http://www.w3schools.com/css/pr_class_position.asp
Kod: Tümünü seç
style="LEFT: 94px; POSITION: absolute; TOP: 38px"
http://www.w3schools.com/css/pr_class_position.asp
-
- Üye
Evet , sanki bana da div kullanmak daha stabil geldi , css ile zaten istediğin şeyi yapabiliyorsun , panel herhalde Delphi IDE'yi zorluyor.
Bu "block-level ve inline elements" w3c html kurallarına göre panel içinde <p> etiketi kullanınca structure menüsünde hatalar gösteriyor.<p> etiketi kullanmadan önce <asp:panel>'i </asp:panel> kullanarak kapatmanız gerekiyor diyor.Yani panel kod bloğu içinde <p> etiketi kullanmayı tavsiye etmiyor ve sanırım delphi arada bir o yüzden sapıtıyor.Div içinde <p> etiketi kullanınca hata vermiyor.
Bu "block-level ve inline elements" w3c html kurallarına göre panel içinde <p> etiketi kullanınca structure menüsünde hatalar gösteriyor.<p> etiketi kullanmadan önce <asp:panel>'i </asp:panel> kullanarak kapatmanız gerekiyor diyor.Yani panel kod bloğu içinde <p> etiketi kullanmayı tavsiye etmiyor ve sanırım delphi arada bir o yüzden sapıtıyor.Div içinde <p> etiketi kullanınca hata vermiyor.
Re: layout
sayfanın PageLayOut özelliğini GridLayout olarak belirlersen sürükle bırak yöntemi ile eklediğin her kontrole ilgili css kodu otomatik olarak eklenir.cebeser yazdı:css ile uğraşmadan olmaz mı. normal delphi formu gibi bir layout yok mu? yoksa böylesi daha iyi mi? buna mı alışalım?
Doğru söylüyorsun Fatih ama delphi ile css sınırlı , şöyleki sadece sol margin , top margin , yükseklik ve genişlik ayarlanıyor otomatik olarak.
ayrıca her kontrol için ayrı ayrı yapılıyor , yani tüm kontrolleri aynı anda kontrol etmek sanırım münkün değil.ayrıca <p> , <h1..> vb. etiketleri tanımlamak için muhakkak css şart.
Ve dikkat ettiğim bir başka konu , herhalde delphi 2005,2006 sadece html 4.01 destekliyor , xhtml serisini desteklemiyor gibi geldi bana.
ayrıca her kontrol için ayrı ayrı yapılıyor , yani tüm kontrolleri aynı anda kontrol etmek sanırım münkün değil.ayrıca <p> , <h1..> vb. etiketleri tanımlamak için muhakkak css şart.
Ve dikkat ettiğim bir başka konu , herhalde delphi 2005,2006 sadece html 4.01 destekliyor , xhtml serisini desteklemiyor gibi geldi bana.