C# .Net hazırlanmış bir dll'e Delphi'den ulaşmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
koray36
Üye
Mesajlar: 17
Kayıt: 24 Kas 2005 07:01

C# .Net hazırlanmış bir dll'e Delphi'den ulaşmak

Mesaj gönderen koray36 »

Herkese Kolay Gelsin,

Sorunum şu:

Elimde C# .Net ile hazırlanmış bir dll var. Bu dll bana bir xmlnode döndürecek. Ama bu dll'e delphi'den ulaşamıyorum. Biraz net'ten araştırdım. C#'ta yapılan dll'e sadece .net dillerinden ulaşılabilir gibi bir ibare okudum. Fakat farklı yollarla bir dll oluşturulduğu taktirde buna delphi ile de ulaşılabileceği yazılıyordu.

Bu konuda bilgisi olan var mı aceba?
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3081
Kayıt: 17 Nis 2006 08:11
Konum: Ah bi Antalya olaydı keşke (Ankara)

Mesaj gönderen sabanakman »

Merhaba; bu konuda Marco Cantu'nun D7 kitabında veya Alfa Yayınlarına ait diğer D8 kitabında bilgi bulunuyordu. Oradan daha detaylı inceleyebilirsin ama yanlış hatırlamıyorsam bu işlem için .net dll'in buna uygun yazılmış olması gerekiyor. Kısacası sanki win32 dll gibi export edilen metotları kullanabiliyorsun. Yine de bu kitaplara bir göz at istersen. Kolay gelsin.
Şaban Şahin AKMAN
_________________
Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1935
Kayıt: 17 Mar 2004 03:52
Konum: Adapazarı
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba,
Yardımcı olurmu bilmiyorum ama, .NET ile geliştirilmiş bir tip kitaplık DLL dosyasını delphide kullanmak için, .NET framework\bin dizinindee bulunan tlbexp.exe yi kullanarak DLL nin TLB sini oluşturarak delphiye TLB yi import ettim ve DLL i kullandım bu şekilde.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Cevapla