acaba db lookupcombonun normal combobox gibi davranmasını sağlayabilirmiyiz. yani demek istediğim lookup ın bir list source si olacak ama o source da olmayan kayıtları da programda kullanacağım. biraz karışık oldu. şöyle anlatıyım.
list table da
onur
ozan
diye 2 kaydımız olsun.
bu iki kişi haricinde de kayıt girebilmek istiyorum. aynı zamanda list de olan bir kayıt girmek istediğim de normal combobox gibi ilk harfleri girdiğimde gerisini tamamlasın istiyorum... list de olmayan bir isim yazdığımda o isimin de listeye otomatik eklenmesini sağlayabilirsem daha iyi olur. umarım anlatabilmişimdir.
Teşekkürler...
Selam;
Standart bir Combobox kullan, bir sorgu çalıştırıp ListSource den veritabanındaki kayıtları Comboboxa doldur.
Listede olmayan bir kayıt girdiğinde ise comboboxun onkeypress olayına kod yazarak işlem yapabilirsin.
key enter tuşuysa girilen metni comboboxun içeriği ile kontrol ettirip eğer yoksa comboboxa ekletebilirsin
s.a
bu gibi durumlarda ben dblookupcomboboxun yanında bir speedbutton koyuyuorum.
kullanıcı ona tıkladığı zaman lookupcombonun bağlı olduğu datasete kayıt girmesi için form /yada inputquery açıyorum kullanıcı ordan listeye ekleme yapabiliyor.
eğer dblookup koymadıysam normal combo kullandıysam onexitte
itemindexi kontrol ediyorum.(eğer itemindex-1 ise kullanıcı kendi eli ile birşeyler yazmıştır aksi halde listedeki lerden birini seçmiştir) eğer -1 ise comboxun text ini itemsi ne ekliyorum. formu/programı kapatırkende comboboxun itemsini bir text dosyaya kaydediyorum açarkend yüklüyorum.
istediğin yöntemi seçebilirsin.
kolay gelsin
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim