cxgrid to sql

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
savasgti
Üye

cxgrid to sql

Mesaj gönderen savasgti »

arkadaşlar sizinde bildiğiniz gibi cxgridi başlangıçta düzenliyoruz yani cxgrid üzerine çift tıklayıp açılan pencereden cxgrid1dbtableview1 seçip datacontroller altından datasource unu bağlıyoruz sonrasında yine pencereden retrieve fields veya retrieve missing fields (ikisinin arasındaki farkıda bilmiyorum ben retrieve missing fields kullanıyorum) butonuna basarak otomatik fieldlar oluşuyor buraya kadar herşey normal. Benim problemim şu programın çalışma esnasında bi cxgrid in bağlı olduğu adoquery i düzenleyeceğim yani farklı table lardan veriler getireceğim farklı fieldlar ortaya çıkacak ve cxgriddeki mevcut kolonları kaldırıp yeni kolonları otomatik veya manuel programın çalışma esnasında nasıl atabilirim cxgride. umarım açıklayıcı olmuştur şimdiden teşekkürler.
savasgti
Üye

Re: cxgrid to sql

Mesaj gönderen savasgti »

ÇÖZÜLDÜ

arkadaşlar teşekkür ederim yinede

Kod: Tümünü seç

// Mevcut kolonları silme
    for I := cxgrid1.columncount- 1 downto 0 do
      cxGrid1DBTableView1.Columns[I].Destroy;

//Kolon Ekleme ve kolon ayarları
   //  cln       : TcxGridDBColumn; değişkenini tanımlayın yukarıda.
    for j := 0 to ADOQuery1.Fields.Count - 1 do
    begin
      cln:=(cxgrid1.ActiveView as TcxGridDBTableView).CreateColumn;
      with cln do
      Begin
        Name:=ADOQuery1.Fields[j].FieldName;
        DataBinding.FieldName := ADOQuery1.Fields[j].FieldName;
        if ADOQuery1.Fields[j].FieldName = 'id' then
          Visible := False
        else
          Width := ADOQuery1.Fields[j].DisplayWidth*5;
      end;