PHP ile Mysql 4.1.9 a bağlantı sorunu
P20608.09.2005 - 13:36:37
Selamlar

Geçengün PHP (PHP 3 Olması lazım--PHP ile alakalı bilgim çok az)ve mysql in 3.x.x veriyonunu kullanan bir arkadaşın Myslq ini MySql 4.1.9 yaptık. (Benim Kullandığım ve .Net ile geliştirdiğim programa uyumluluk için) Daha sonra çalışan Php dosyalarını denedik ama bir türlü veritabanına bağlanamadı. Can't initialization gibi bir hata veriyor. (.Net ile yapılan proje sorunsuz bağlanıyor) Version farkından mı nedir bilmiyorum.Mysql e bağlanan Dll imi yenilemek gerekiyor başka bişey mi?

Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim.
 
t-hex08.09.2005 - 18:31:37
Merhaba,

PHP ile mysql için gelen bağlantı kütüphanesi MySQL yenilenmiş authentication protokolünü şu an desteklemiyor diye biliyorum. Muhtemelen bundan kaynaklanıyor. MySQL'in biraz eski sürümünü yükleyin. Mesela 4.0.x sürümlerinden olabilir
 
P20609.09.2005 - 09:23:44
Akşam ki çalışmamızda phpden mysql de ki datalarımızı çekmeyi başardık. Fakat Postla gönderilen atıyorum formno gibi numaraları diğer formdan alamadık. PHP 5 in geriye uyumsuzluğumudur nedir.

Teşekkürler...
 
onaydin09.09.2005 - 10:05:41
Merhaba
PHP ön tanımlı kurulumda, değişken adlarının düzgün kullanılması için zorluyor. Post methoduyla gönderilmiş verileri $_POST["degisken"] şeklinde çağırmanız gerekiyor. Değişkenler bu şekilde belirtilmemişse degerleri alamıyor olabilir. PHP.ini dosyasını açın, register_globals = Off satırını On şeklinde değiştirip bir daha deneyin.
 
NOT : Bu sayfa google'un siteyi indekslemesi içindir. www.delphiturkiye.com/forum/ adresini kullanınız!
1998-2006 www.delphiturkiye.com