Table 1 ve Table 2 diye iki tane Table var. Table 2 de Reise yakınlığı ismiyle bir tane dbcombobox var, bunun içinde 'Kendisi', 'Oğlu', 'Kızı' seçenekleri var. 'Kendisi' seçildiğinde Table 1 deki Hane Reisi isimli Db Text'e, Table 2 deki Adi ve Soyadi bölümündeki bilgileri otomatik olarak yazacak.
Yardım ederseniz sevinirim. Şimdiden Teşekkürler
Table lar Arası Bilgi Alışverişi
-
- Üye
Table 1 de Hane Reisi (DBText) bölümü bulunuyor. Table 2 de Adı (DBEdit), Soyadı (DBEdit), Reise Yakınlığı(DBCombobox) bölümleri bulunuyor. Table 1 ve Table 2 aynı form üzerinde bulunuyor.
Örneğin ; Adı bölümüne 'Veli' , Soyadı bölümüne 'Toprakçı' bilgilerini girdim. Reise yakınlığı bölümünden de 'Kendisi' seçeneğini seçtim. Bu seçeneği seçtiğim anda Table 1 deki Hane Reisi bölümünde yani DBText üzerinde Veli Toprakçı yazacak.
Bundan açık bir şekilde anlatamam. İlginiz için teşekkürler
Sevgiler ...
Örneğin ; Adı bölümüne 'Veli' , Soyadı bölümüne 'Toprakçı' bilgilerini girdim. Reise yakınlığı bölümünden de 'Kendisi' seçeneğini seçtim. Bu seçeneği seçtiğim anda Table 1 deki Hane Reisi bölümünde yani DBText üzerinde Veli Toprakçı yazacak.
Bundan açık bir şekilde anlatamam. İlginiz için teşekkürler
Sevgiler ...
Merhaba,
dbText'lere direk veri ataması yapmayın, olayı Table'larla halledin. DBCombobox'ın OnChange olayına şuna benzer bir kod yazmanız lazım :
Table1.FieldByName('Hane_Reisi').AsString := Table2.FieldByName('Adı').AsString + ' ' + Table2.FieldByName('SoyAdı').AsString;
Siz bu kodda gerekli düzenlemeleri yaparsınız, alan adları gibi.
Kolay gelsin.
dbText'lere direk veri ataması yapmayın, olayı Table'larla halledin. DBCombobox'ın OnChange olayına şuna benzer bir kod yazmanız lazım :
Table1.FieldByName('Hane_Reisi').AsString := Table2.FieldByName('Adı').AsString + ' ' + Table2.FieldByName('SoyAdı').AsString;
Siz bu kodda gerekli düzenlemeleri yaparsınız, alan adları gibi.
Kolay gelsin.
-
- Üye
Teşekkürler.
Size bir şey daha soracağım kusura bakmazsanız.
Hane Reisi bölümüne adı ve soyadı atandığı zaman table 1 de değişiklik olmuş oluyor. Bunu Navigator sayesinde yeniden kaydetmek için ;
Table1. close;
Table1. Open;
Table1 .Edit;
Table1.UpdateRecord;
kodlarını yazsam yeterli olurmu.
Başka bir şey varsa söyleyebilirmisiniz.
Her şey için çok teşekkürler. Allaha emanet olunuz.
Size bir şey daha soracağım kusura bakmazsanız.
Hane Reisi bölümüne adı ve soyadı atandığı zaman table 1 de değişiklik olmuş oluyor. Bunu Navigator sayesinde yeniden kaydetmek için ;
Table1. close;
Table1. Open;
Table1 .Edit;
Table1.UpdateRecord;
kodlarını yazsam yeterli olurmu.
Başka bir şey varsa söyleyebilirmisiniz.
Her şey için çok teşekkürler. Allaha emanet olunuz.