Öncelikle Belirteyim Bu Bileşenler hakkında internette pek bilgiye rastlayamadım. 2-3 doküman buldum onlarda ne İngilizce nede Türkçeydi. Arapça ve Japoncada değildi onları nerde görsem tanırım

Bu bileşenle Veritabanını oluşturan nesnelerin SQL kodlarına ulaşabiliriz. Kayıtlara bile. Database ve Transaction özelliklerini söylememe gerek yok sanırım.
IBExtract1.ExtractObject(param1,param2);
Yukarıdaki kod Extact işlemini uygulayan komuttur. 1. parametreye hangi nesne veya nesleri oluşturacağını ikinci parametreye 1.parametrede verilen nesnenin hangi özelliklerinin SQL kodunu çıkaracağımızı belirtebilriz. Örneğin 1. parametreye tablo yazıp ikinci parametreyede index yazarsak tablolara ait index oluşturma kodlarını listeleyecektir.
Birinci parametrenin alabileceği değerler aşağıdadır. Her iki parametreyede birden fazla öğe aktarabilirsiniz.
Kod: Tümünü seç
eoDatabase > veritabanını alır. ikinci parametreye bir şey yazmazsanız veritabanını toptan alır.
eoDomain > ikinci parametreye tabo ismi göstermezseniz tüm domainleri alır.bunu çok sevdim çünkü domainlerim standarttır. Artık her vt oluşturduğumda domainleri tek tek oluşturmam heral. Sizinle beraber öğrendiğim için daha kullanmadım.
eoTable > Tablolar
eoView > View ( Görünümler )
eoProcedure > Stored Procedureler
eoFunction > UDFler
eoGenerator > Generatorlar
eoException > Exceptionlar
eoBLOBFilter > Bloblardan fazla anlamıyorum
eoRole > Roleler
eoTrigger > Triggerlar
eoForeign > Foreign Keyler
eoIndexes > indexler
eoChecks > Kısıtlamalar
eoData > Kayıtlar.
İkinci parametrenin alabileceği değerler aşağıda.
etDomain, etTable, etRole, etTrigger, etForeign, etIndex, etData, etGrant, etCheck
Alınan SQL cümlesini aşağıdaki şekilde bir dosyaya kaydedebilirsiniz.
IBExtract1.Items.SaveToFile('d:\a.txt');
MEMO1.Text:= IBExtract1.Items.Text;
1 )
IBExtract1.ExtractObject(eoDatabase); //vtyi al
MEMO1.Text:= IBExtract1.Items.Text; //memoya at
IBExtract1.ExtractObject(eoTable, 'EMPLOYEE'); //EMPLOYEE tablosunu al
IBExtract1.Items.SaveToFile('d:\a.txt'); //dosyaya kaydet
IBExtract1.ExtractObject(eoTable, 'EMPLOYEE', [etDomain, etForeign, etIndex, etGrant]); // Employe Tablosunu Ve Belirtilen Özelliklerini Çıkar
IBExtract1.ExtractObject(eoTable); //vt’den tüm tabloları al
IBExtract1.ExtractObject(eoData, 'CUSTOMER'); //customer tablosundan kayıtları al
IBExtract1.ExtractObject(eoProcedure, 'SHIP_ORDER’); //SHIP_ORDER SP’sini al