üye tablosunda şu an kim aktif veya değil ismi görünsün

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
menderes

üye tablosunda şu an kim aktif veya değil ismi görünsün

Mesaj gönderen menderes »

Herkese kolay gelsin.
Benim sorunum üye veritabanım var bunlardan bir grup yaptım. Bu grubun bir sayfada listelenip şu an online kim olmayan kim görünsün istiyorum. chat'ten tek farkı aktif olmayanda listede görünecek. Ayrıldığı anda pasif görünmesi lazım. Aynı msn gibi. yardımcı olursanız çok minnettar kalırım.
Kullanıcı avatarı
salvation
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen salvation »

Merhaba;

:arrow: Kullanıcı tablonda, son_ziyaret diye bir alan oluştur. TIMESTAMP olabilir.

:arrow: Bir sayfa yap (include ile kullanılacak) bunu bütün sayfalarına include ile çağır. bu sayfa o anki oturumu açık olan kullanıcının son_ziyaret alanına o anki zamanı yazmada kullanılacak. Bunu oturumu açık olan kullanıcının bilgileri update ederek yazacaksın.

:arrow: Herhangi bir sayfada (aslında herhangi bir sayfa değil, hangi sayfada listeliceksen o sayfada) online olanları listelemek için bir sorgu çalıştırcaksın. Sql'in Türkçe'si: "kullanıcı tablosundan son ziyaret alanı 1 dakikadan küçük olanları seç" böylelikle oturumu açık kullanıcıları burada listelersin. eğer 1 dakikadan büyükse o kişi offline durumdadır.
menderes

ilgin için teşekkür ederim. O sql komutunu yazma durumun olabilirmi?
saat le ilgili bir husu olduğu için.
menderes

ilgin için teşekkür ederim. O sql komutunu yazma durumun olabilirmi?
saat le ilgili bir husus olduğu için. Çünkü offline olanlarıda görmek istiyorum.