text dosyalarını database gibi kullanma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
mmnckr
Üye
Mesajlar: 83
Kayıt: 27 Nis 2005 07:04
Konum: izmir

text dosyalarını database gibi kullanma

Mesaj gönderen mmnckr » 11 May 2005 12:41

Arkadaşlar text dosyalarını delphide database olarak nasıl kullanabilirim. text dosyasındaki bilgileri dbgrid veya db edit'e aktarmak istiyorum.bunu nasıl yaparım anlatabilirmisiniz.
text te aşağıdaki gibi bilgiler olsun,bunları dggrid veya dbedit ile ilişkilendirmek istiyorum.
Kamyon1,12.04.2005,izmir,12 ton,12000 ytl

biraz detay verirseniz sevinirim, iyi çalışmalar.
mmnckr

DotCom
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1696
Kayıt: 11 Tem 2003 09:30
Konum: İzmir
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom » 11 May 2005 12:56

Text dosya sizin için çok fazla sıkıntılı olacaktır. Eğer özel bir neden yok ise , en kötü ihtimalle Paradox kullanın , :ara paradox...

benim tawsiyem proje çok küçük dahi olsa, Firebird kullanın..

sitede çok detaylı bilgiler var... :ara firebird.

Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin
Mesajlar: 1956
Kayıt: 02 Eyl 2003 03:44
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen gkimirti » 11 May 2005 07:39

jedi icerisinde CsvDataset isimli bir bilesen ile okuyup kullanabilirsin
Sample larında bir ornek vardı
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Oğlum Yusuf'un yeni oyunu :mrgreen: Google Play üzerinde
Linear Minimalist Puzzle ve Smash Drift
👉 https://goo.gl/8S31tD 👈
👉 http://bit.ly/2OJos6P 👈

Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1935
Kayıt: 17 Mar 2004 03:52
Konum: Adapazarı
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan » 11 May 2005 08:19

merhaba ,
Delphi standart bileşenleri içerisinde MIDAS tabındaki TClientDataset de işinizi görebilir.
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr

Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
Mesajlar: 2128
Kayıt: 07 Ara 2003 02:51
Konum: Ankara
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat » 11 May 2005 06:53

text dosyalara odbc kullanarak erişebilirsiniz.
tabi belirli bir formata uygun olmaları gerekmektedir.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/

Kullanıcı avatarı
mmnckr
Üye
Mesajlar: 83
Kayıt: 27 Nis 2005 07:04
Konum: izmir

Mesaj gönderen mmnckr » 11 May 2005 11:40

arkadaşlar bu söylediğiniz bileşenleri nasıl kullanacağım? biraz onlar hakkında bilgi verebilirmisiniz beceremedim bir türlü, yardım edin şu acemi arkadaşınıza.iyi çalışmalar teşekkürler
mmnckr

Cevapla