cxgrid de 3 kolonuı lookupcombobox yaptım.
kod adı soyadı
001 hakan kabak
002 ali kaya
003 ayşe ceviz
gibi bunlar sahalar baska bır table den veri alıyor ve combobbox acıldıgında secme ımkanı verıyor. benım ıstedıgım ıse ornegın kod sahasından bır sectım yaptım.
(002 )
o secımın karsılıgın olan adı ve soyadı degerlerının (ali kaya) bu (adi soyadi ) alanlara secilmis olması. aynı sekılde adı veya soyadı sahalarından bır secım yaptıgımda da diğer alanların karsılık gelen yerlere yerlesmıs olması... sorunu anlatabıldım mi bilmiyorum
lookupcombobox ?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
sanırım anlatamadım...
aslında bunların hepsını yaptım sadece ben kod , adi , soyadi alanlarından birinde secim yaptıgımda (orn : kod alanından 002 değerini) secmiş oldugum değerinin (kod : 002) bulundugu kayıt nosunda adi alanında hangi değer var (adi: ali) soyadi alanında hangi değer var (soyadi : kaya) bu değerler otomatik olarak lookupcombobox.TEXT 'e atansın istiyorum. Bunu yapamadım.
- mehmet_turecan_cakmak
- Üye
- İletişim:
combobox
selamlar...
hocam bunu combobox ın içine yazacağın sql komutları ile de yapanilrisin comboboxtan bir seçenek girdiğinde o kayıta ait bilgileri sorgulatırsın...
iyi çalışmalar...
hocam bunu combobox ın içine yazacağın sql komutları ile de yapanilrisin comboboxtan bir seçenek girdiğinde o kayıta ait bilgileri sorgulatırsın...
iyi çalışmalar...