SMTP ile mail göndermedeki hata
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
SMTP ile mail göndermedeki hata
herkese selam
delphinin kendi SMTP ile ilgili örneğinde kendi adresime rahatlıkla mail gönderebiliyotum. gönderme adresim ve host kendi çalıştığım şirketin adresidir. ama buradan yine kendi hotmail yada yahoodaki adresime mail göndermek istediğimde Recipient .............not found' hatası veriyor . bunun önüne nasıl geçebilirim yada örnekte hiçbir değişiklik yapmadımda zaten.
teşekkürler iyi çalışmalar
delphinin kendi SMTP ile ilgili örneğinde kendi adresime rahatlıkla mail gönderebiliyotum. gönderme adresim ve host kendi çalıştığım şirketin adresidir. ama buradan yine kendi hotmail yada yahoodaki adresime mail göndermek istediğimde Recipient .............not found' hatası veriyor . bunun önüne nasıl geçebilirim yada örnekte hiçbir değişiklik yapmadımda zaten.
teşekkürler iyi çalışmalar
Kullandığınız bileşen nedir?
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
kendi bileşeni
delphi 5 kullanıyorum fastnet tabındaki NMSMTP1 bileşenini kullanıyorum
indy i denedinmi? Bence indy kullan. Delphi nin Demoları içinde güzel bir örneğide olacak.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
forumda indy de de sorunvar
forumda arattım indy ile de sorunlar olduğunu gördüm ve tam olarak verieln mesajlarda çözümü anlayamadım. mümkünse ben mail (html)gönderme programı yapmak istiyorum. bana basit düzeyde ama çalışan bir mail gönderme kodu veremezmisiniz. teşekkürler.
Şu adresteki örneği kendime göre uyarladım, şimdilik sorunsuz çalışıyor.
http://delphi.about.com/library/weekly/ ... 020304.zip
http://delphi.about.com/library/weekly/ ... 020304.zip
Sevgi, Saygı.....
nerhaba ..
NMsmtp componenti sadece smtp serverinin adını içerir.. Şimdiki smtp serverlerin çoğusu oturum kimlik doğrulama adresi istemektedirler. Yani bir kullanıcı adı ve parola.. Eğer oturum kimlik doğrulama istemeyen bir smtp server bulursan nmsmtp componenti mailini rahatlıkla gönderecektir. Ama diğer arkadaşlarında dediklieri gibi idmessage ve idsmtp componenetleriyle outlook express kadar kaliteli mail programı yazabilirsin. İYi çalışmalar
NMsmtp componenti sadece smtp serverinin adını içerir.. Şimdiki smtp serverlerin çoğusu oturum kimlik doğrulama adresi istemektedirler. Yani bir kullanıcı adı ve parola.. Eğer oturum kimlik doğrulama istemeyen bir smtp server bulursan nmsmtp componenti mailini rahatlıkla gönderecektir. Ama diğer arkadaşlarında dediklieri gibi idmessage ve idsmtp componenetleriyle outlook express kadar kaliteli mail programı yazabilirsin. İYi çalışmalar
http://www.bargem.info
Yaşıyorum..... İnadına değil yaptıklarım. Herşey istediğim için oluyor. İstediğim için türkü dinliyorum. İstediğim için çalışıyorum. İstediğim için yaşıyorum ve istediğim için seni seviyorum...
Yaşıyorum..... İnadına değil yaptıklarım. Herşey istediğim için oluyor. İstediğim için türkü dinliyorum. İstediğim için çalışıyorum. İstediğim için yaşıyorum ve istediğim için seni seviyorum...
- pentiumkivanc
- Üye
- İletişim:
ben de idSMTp kullanıyorum. Kendi smtp sunucum var. kendime rahatlıkla mail yollayabilirken hotmail mynet gibi yerlere atamıyorum.
Jedi nin JvMail bileşenini kullanarak outlook altından mail atabiliyorum. Rahatlıkla gidiyor istediğim tüm adreslere. Ancak onda da HTML formatında mail yollayamıyorum. Bu yüzden IdSmtp Kullanmam gerkiyor. Ama dediğim gibi hotmail, mynet, yahoo gibi yerlere hatta bazı kurumsal mail adreslerine mail atamıyorum delphinin altındaki demo da da aynı
Jedi nin JvMail bileşenini kullanarak outlook altından mail atabiliyorum. Rahatlıkla gidiyor istediğim tüm adreslere. Ancak onda da HTML formatında mail yollayamıyorum. Bu yüzden IdSmtp Kullanmam gerkiyor. Ama dediğim gibi hotmail, mynet, yahoo gibi yerlere hatta bazı kurumsal mail adreslerine mail atamıyorum delphinin altındaki demo da da aynı
- pentiumkivanc
- Üye
- İletişim:
- pentiumkivanc
- Üye
- İletişim:
@coderlord. İlgin için teşekkürler
Mail yollamak için delphi nin demos klasöründeki mailclient demosunu kullanıyorum.
bu örneğin Mesaj editöründe content-type kısmını text/plain ve text/html şeklinde ayrı ayrı denedim. send e bastığımda iki durum var
eğer kendime yollamışsam geliyor,
eğer başka bir sunucuya yollamışsam (hotmail,mynet,gmail) 550 - Not LocalHost Not a Gateway şeklinde bir hata alıyorum.
Birde JvMail de mailin tipini HTML nasıl yaparız
Gösterdiğin ilgi için tekrar teşekkürler
Mail yollamak için delphi nin demos klasöründeki mailclient demosunu kullanıyorum.
bu örneğin Mesaj editöründe content-type kısmını text/plain ve text/html şeklinde ayrı ayrı denedim. send e bastığımda iki durum var
eğer kendime yollamışsam geliyor,
eğer başka bir sunucuya yollamışsam (hotmail,mynet,gmail) 550 - Not LocalHost Not a Gateway şeklinde bir hata alıyorum.
Birde JvMail de mailin tipini HTML nasıl yaparız
Gösterdiğin ilgi için tekrar teşekkürler