Frebird örnek proje varmı

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Abrak
Üye

Frebird örnek proje varmı

Mesaj gönderen Abrak »

selam arkadaşlar;
Frebird i anlamaya çalışıyorum elinde ufak bir örnek proje olan arkadaşlardan paylaşan olursa çok sevinirim en azından inceleyerek çözme olanağımızda olacaktır.

Kayıt giriş çıkış silme işlemi olan ufacık bir örnek çok yardımcı olacaktır tşk ler şimdiden
Başkasına Olan Saygımız.. Kendimize Olan saygıdır..
oguzozturk74
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen oguzozturk74 »

C:\Program Files\Borland\Delphi7\Demos\Db\IBMastApp

Kolay gelsin...
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Abrak
Üye

Mesaj gönderen Abrak »

Teşekkür ederim bende ibx lere bakıyordum haliyle işime yaramıyordu
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Umarım gülmemi yanlış anlamamışsınızdır, zira ben de Delphi'yi ilk MasterApp ile öğrenmiştim. Ki bu MasterApp Delphi 1'den beri var. Bu arada Delphi 2005'i aldık, onda da var :)

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Mesaj gönderen delphist »

selam. Kardeş forumda o kadar firebird ile ilgili mesaj var ki toplasan 1000 tane proje çıkar içinde bence kasman gerekiyor...Ucundan kıyısından bir şeylere başla takıl hırpala kendini biraz seve seve yardım ederiz ayıp ediyorsun...Biz de böle öğrendik ama biraz çaba gerekiyor...lütfen.....Balık tutma misali ve burada oltayı atan insanların balık tutma ihtiyacını zaten bilen arkadaşlar karşılıyor ama önce oltaya yem takıp bi sallaman gerekiyor :)

Kolay Gelsin...
Abrak
Üye

Mesaj gönderen Abrak »

Syn Kuri_TLJ tüm delphi sürümlerinde olabilir sanırım burası öğrenmeye çalışanların formu ve bende delphide MasterApp gibi bir örnek olduğunu öğrendim..

Syn delphist forumdaki geçen konularla benim gereksinim duyduğum örnek proje farklı olaylar sanırım ben kendimi hırpalıyorum ve bu denizde tutunacak bir dal (proje) aradım sadece, birde kendi söylentinize kendiniz yanıt vermişsiniz zaten..

Amacım karşı atışmada bulunmak değil ama sorumu yadırgamınızı ben yadırgadım genede çok sağolun
oguzozturk74
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen oguzozturk74 »

Sayın Abrak kardeş ,

Tabi ki bilmediğini soracak insan . Fakat Kuri_tjl abimizin senin dediğin gibi bir niyeti yok , yani sorunuzu yadırgamak gibi bir durum yok ortada , zaten öyle olmadığını da açıklamış . Kaldı ki bu abimizden biz çok şeyler öğrendik , Allah ondan razı olsun . Yani emin ol , öyle niyette olabilecek bir insan değil . :wink:
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Oğuz Kardeş Allah Razı olsun, ben polemiğe gireceğini düşündüğüm ve niyetimizin Has olduğunu bildiğim için yanıt vermedimdi :)

Sağolasın, insanların makina başından karşısındakini tanıması çok zor bir şey tabiki.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Abrak
Üye

Mesaj gönderen Abrak »

Cevabımdaki niyetimi belirtmiştim polemiğe tartışmaya girecek insanların burda olduğunu sanmıyorum.
Kuri_TLJ o şekilde düşünmene üzüldüm ama sen hala öyle olabileceğine inanıyorsan bir örnek proje gönderde yumşasın ortalık :D
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Yok hayır estağfurullah... Niyatler Has olduktan sonra gerisi makyaj :)

Elimde size gönderilebilecek nitelikte bir proje yok ama en azından DB'lerden bir tanesini gönderebilirim. Zira proje ağır gelebilir size (yeni başladığınızı varsaydığım için) bir de bir sürü component vs. kurmanız lazım, unitler filan doğru olması lazım. Ama DB örneği isterseniz gönderebilirim.

İçinde Trigger, SP, Generator vs. gibi şeyler var.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Abrak
Üye

Mesaj gönderen Abrak »

Teşekkür ederim IBMastApp inceliyorum sanırım yeterli olacak örnek için artı seminerde çok faydalı onada bakıyorum takıldığım yerlerde dönerim artık sağolun tekrar
onaydin

Mesaj gönderen onaydin »

Örnek veritabanı;

http://www.phptree.de/doc_133722-6.html
adresinde yer alan
http://www.phptree.de/phptree_empty.sql.zip.
(dosya adını yanlış yazmışlar zip ten sonraki noktayi kaldırıp dosyayı zip olarak indirin veya indirdikten sonra dosya adnızı .zip yapın)
bu scriptin içinde yaklaşık 295 tablo 70 procedure mevcut.

Scripti IBExpert te çalıştırınca veritabanı nı vs. oluşturuyor, yalnız zip in bi tanede .lob dosyası var onuda uygun dizine yerleştirmeniz lazım.
Scripti inceleyip gerekli değişikilkleri yapınca kuruyor zaten.
Ayrıca sayfasında belirtildiği gibi rfunc.dll udf kütüphanesine ihtiyaç duyuyor onuda üstteki linkten indirebilirsiniz.

Lakin oldukça karışık bi proje anca erwin tarzı bi programda açmak lazımki ne oluyo ne bitiyo anlaşılsın.

Ne yazıkki delphi bağlantısı yok php için geliştirilmiş bi arayüzün parçası konumunda
Ama veritabanını incelemek için kullanılabilir.
[Ya bu php nin havasından mı suyundan mı ne, ne yazsalar paylaşıyolar]