DevExpressQuantumGrid bileşeni neden sorun çıkarıyor

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
FXERKAN
Üye
İletişim:

DevExpressQuantumGrid bileşeni neden sorun çıkarıyor

Mesaj gönderen FXERKAN »

arkadaşlar iki gün önce 98 mb lık bu şahane component paketini indirdim(full source).

kurulum için zaten programı var bilindiği üzere. kurulumu yaptım.
delphiyi açtığım zaman bana
rtl60.bpl, dclcxeditorsvcld6.bpl, dclcxexteditorsvcld6.bpl,dclcxgridvcd6l.bpl ve dclcxgridutilsvcd6l.bpl

dosyalarını load edemediğini söylüyor bu neden oluyor.

oysaki DevExpressForumLibrary ve DevExpressBars componentlarında böyle bir sorun çıkarmamıştı.

sorununm oldukça önemli ve sizlerin acil yardımlarını bekliyorum

teşekkürler
[ F X E R K A N © - E r k a n Ç İ F T Ç İ ]
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

onların bazı bileşenleri ortak kütüphaneler kullanıyorlar. Birbiriyle uyumlu sürümleri kurman lazım.

Son sürümleri http://www.devexpress.com/support/version.asp adresinden öğrenebilirsin ve indirip onları kurarsın.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
FXERKAN
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen FXERKAN »

abi sitedeki versiyonları aynı zaten indirdiğim component paketi içerisinde D4567 için tüm paketler var. ancak bir türlü quantum grid componentı yüklenmiyor.

bunu devexpressin kendi kurulum programı olmadan benim ayarlayabileceğim bir yol var mı? çünkü quantum grid ile exspressbars ı ayrı ayrı kurupta denedim yine aynı sorunla karşılaştım yani sorun sadece quantumgridde yani bu sorunu nasıl çözerim.

benim için önemli olan quantumgrid bileşeniy di barsın hiç önemi yok sonuç olarak
Kullanıcı avatarı
FXERKAN
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen FXERKAN »

abi birde ben bu componentları elbetteki satın almadım bir yerden üzretsiz oalrak buldum
işte sitenin adresi gerçi biraz japonca bir site ama linkler anında anlaşılıyor.

yani bu nedenle gidip yeni versiyonları download etme gibi bir ihtimalim yok kki zaten versiyonlarıda aynı
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Merhaba,

Lütfen FXERKAN forum kurallarını biliyorsun, bilmiyorsan oku. Forumda ve sitede warez, serial türü illegal bilgi ve link vermek yasaktır :evil:

Biz Developer Express kullanıyoruz. Quantum Grid 4.5 ve Express Bars 5.1 yüklü ve herhangi bir sorun yok. Senin durumun için çözüm :

- Ya yeni versiyonları yükle.
- Ya da ikisini de kaldırıp sadece birini kur (yani birinden vazgeç).

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
FXERKAN
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen FXERKAN »

abi pardon ya adres warez adres verilmeyeceğini bilmiyordum kuralları yeni okudum. özür dilerim

bu arada ben en baştan zaten tek başına quantumgridi kurmuştum tek başına benim için önemli olan oydu ama yine yanı sorunla karşılaştım.

bir arkadaş bana delphi yi update etmem gerektiğini söyledi kendiside bu durumla karşılaşmış delphi 6 oluyor dedi bana ancak delphiyi nasıl update edeceğimi söylemedi.

abicim peki bunu nasıl yaparım (yani update olayını) çünkü hiçbir şekilde çözüm bulamadım bu işe
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Merhaba,

Doğrudur, Eğer Delphi 6 kullanıyorsan minimum Update 2 kurulu olması gerekiyor. Bunu da lisanslı kullanıcılar Borland'dan indirebiliyorlar. Bu bir exe dosyası, Delphi'yi kapatıp kuruyorsun o kadar. Boyutu 30 küsur MB.

Lisanslı değilsen warez sitelere müracaat.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
FXERKAN
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen FXERKAN »

abi bende dediğiniz gibi update paketini ararken rtl 3 update paketini buldum küçükcük bir dosya ve zaten freeware onu yükleyince sorun bitti. belki bu sorunla karşılaşan başka arkadaş olursa RTL 3 paketini bulsun