Firebird te kaydetme sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
musalpay
Üye
Mesajlar: 77
Kayıt: 28 Tem 2003 12:59
Konum: Kocaeli/Gebze

Firebird te kaydetme sorunu

Mesaj gönderen musalpay » 28 Tem 2004 01:52

S.A.
iyi çalışmalar forumdaki firebird ile ilgili bilgilerden sonra firebird öğreneyim dedim firebird v 1.5 ve ibexpert kurdum tablo oluşturdum ama
delphi den ıbx bileşenleri ile bağlantı yaptım grid te veriler gözüküyor yeni veri eklemeye gelince ekliyormuş gibi gösteriyor programı durdurunca
veriler eklenmemiş oluyor .kodum şöyle

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
  ibdataset1.Open;

  ibdataset1.Edit;
  ibdataset1.Append;
ibdataset1sicilno.AsString:=edit2.Text;
ibdataset1adi.AsString:=edit3.Text;
ibdataset1soyadi.AsString:=edit4.Text;
ibdataset1.Post;
 

end;

hata nerede acaba 
ilgileriniz için teşekkürler.

andronoid
Üye
Mesajlar: 35
Kayıt: 26 Tem 2004 05:44

Mesaj gönderen andronoid » 28 Tem 2004 01:56

ibdataset`in insertsql,deletesql vs. kodlarını oluşturdunuz mu?

Kullanıcı avatarı
musalpay
Üye
Mesajlar: 77
Kayıt: 28 Tem 2003 12:59
Konum: Kocaeli/Gebze

Mesaj gönderen musalpay » 28 Tem 2004 02:00

evet ibdataset in insertsql deletesql hepsini oluşturdum.

andronoid
Üye
Mesajlar: 35
Kayıt: 26 Tem 2004 05:44

Mesaj gönderen andronoid » 28 Tem 2004 02:07

Kod: Tümünü seç

  ibdataset1.Edit; 
  ibdataset1.Append;


kodunuzu çalıştırmadım fakat ilk önce düzenleme sonra da ekleme moduna dataset`i almışsınız. belki buradan kaynaklanıyor olabilir.

Editleri kullanmak yerine dbedit kullanmayı deneseniz?

Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2134
Kayıt: 12 Haz 2003 03:05
Konum: merkez camii yanı

Mesaj gönderen freeman35 » 28 Tem 2004 02:49

Transaction ı commit ediyormusun ?
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!

Kullanıcı avatarı
musalpay
Üye
Mesajlar: 77
Kayıt: 28 Tem 2003 12:59
Konum: Kocaeli/Gebze

Mesaj gönderen musalpay » 29 Tem 2004 03:40

abi transmit i commit ettim ayarları forumdaki bilgilerle yaptım. programı çalıştırınca kaydediyormuş gibi gride atıyor progrmı kapatınca kayıtlar yok abi firebird'te kayıt etmede acces den fazla olarak ne yapacağız
ilgileriniz ve cevaplarınız için teşekkürler.

selm@n
Kıdemli Üye
Mesajlar: 442
Kayıt: 01 Oca 2004 11:52
Konum: Adapazarı
İletişim:

Mesaj gönderen selm@n » 29 Tem 2004 04:11

IBDataSet1 in Afterpost'tuna
IBDataSet1.Transaction.CommitRetaining;
yazarak denermisin. iyi çalışmalar;
;)

Kullanıcı avatarı
musalpay
Üye
Mesajlar: 77
Kayıt: 28 Tem 2003 12:59
Konum: Kocaeli/Gebze

Mesaj gönderen musalpay » 29 Tem 2004 04:18

hocam yazdım ama yine kaydetmiyor .
ibexpert mi bir ayar yapmam lazım
cevaplarınız için teşekkürler.

selm@n
Kıdemli Üye
Mesajlar: 442
Kayıt: 01 Oca 2004 11:52
Konum: Adapazarı
İletişim:

Mesaj gönderen selm@n » 29 Tem 2004 04:36

Hocam şimdi bende var olan projemde denedim çalışıyor...
ibexpert ile ilgili bir ayar yapmanıza gerek yok.

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
begin
 ibdataset1.Open;
 ibdataset1.Edit;
 ibdataset1.Append;
 dm.IBDataSet1MIKTAR.AsInteger:=StrToInt(edit4.Text);
 ibdataset1.Post;
end;
end.
IBDataSet2 in Afterpost'tuna
IBDataSet2.Transaction.CommitRetaining;
dedim hepsi o kadar ; iyi çalışmalar.
;)

Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2134
Kayıt: 12 Haz 2003 03:05
Konum: merkez camii yanı

Mesaj gönderen freeman35 » 29 Tem 2004 07:34

IBQuery ye IBUpdateSQL koyup bunun text lerini yani SQL lerini oluşturttunmu ? ayrıca IBExpert bir tool dur yani yardımcı bir programdır bunun ne Delphi ile nede FireBird ile ilgisi yoktur

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!

Cevapla