Eski bir Delphici

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
guclubilgisayar
Üye
Mesajlar: 2
Kayıt: 12 Oca 2024 10:15

Eski bir Delphici

Mesaj gönderen guclubilgisayar »

2012 yılından bu yana delphiyi herkes gibi terk ettmek zorunda kaldım ve daha sonra işlerimin bir çoğunu Excell ve Excell Makroları ile hallettim fakat yıllar sonra yazdığım Esnaf Cari Stok Fatura vs. diye kendimin de kullandığı ve o yıllarda windows 7 ile özleştirdiğim programın geçen yeni gelen RAD Studio 11 ile açayım dedim açılmadı Delphi 7 yi kurdum fakat onda da windows 10 Db dosyalarımı desteklemedi tabi yılların üzerinden geçmesinden dolayı bende unutmuşum fakat tekrar içimdeki yazılımcılık günleri canlandı. aklıma Delphi Forum sitemiz geldi kullanıcı adımı şifremi bulamadım yeniden abone oldum. 27 yıldır bilişimle uğraşmaktayım window 3.1 den bu güne bir sürü nt den server programlarına kadar kullandım tabi doğru yönlendirme ve talepler olmadığı için 5 tane kadar özel proğram yazdım o yıllarda bilgiyarda yazı yazaman insanlara program yazmaya öğretmeye çok uğraştık bizler manuelden otomatiğe denilen veya Eski tabirle kolla çevrilen araçlardan star stoplu araçlara kadar gördük diyebilir.
Şimdi sizden ricam yazmış olduğum sayfalarca kodun çöp olmaması için windows 10 üzerinde d:\gucmus\data içerindeki verilerimi tekrar bağlamak istiyorum wirtualbox ile windows7 de de açarım fakat ben windows 10 ile açmak ve tekrar geliştirmek istiyorum tavsiyelerinize yardımlarınıza açığım 0535 877 91 47 Telefon mumaram ben Malatyanın Darende ilçesinde 25000 nüfüslü küçük bir ilçede kendime yetecek kadar programcılık dil ve bir çok proğram kullanan bir inşaat teknikeriyim. umarım kelimelerimde kendimi ifade etmişimdir.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7588
Kayıt: 10 Haz 2003 12:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Eski bir Delphici

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Veritabanı bağlantı ayarları eksiktir büyük ihtimalle. Veritabanının bağlantı ortamını windows 10'da da oluşturun. ODBC, BDE vs. gibi.

Eğer sonuç alamazsanız, hangi veritabanını ve componentleri kullandığınızı ve aldığınız hataları yazarsanız, daha detaylı yanıt verilebilir.

Kolay gelsin.
muratturan
Üye
Mesajlar: 16
Kayıt: 22 May 2009 01:53

Re: Eski bir Delphici

Mesaj gönderen muratturan »

Dostum seni hatırlıyorum, bende eskilerdenim :) Öncelikle veritabanın eğer paradox ise ayrıca yüklemen gerek. Delphi 7 ile birlikte otomatik geliyordu. Şu an Embarcadero ile gelip gelmediğini hatırlamıyorum. Ama yüksek ihtimalle gelmiyor. Eğer veritabanı sorunu yaşamaya devam edersen kolayca Mysql veritabanına geçebilirsin. Delphi7 de yapılan tüm projeler, eğer yabancı bir component kullanmadıysan! mesela tms gibi embarcaderoda da açar. Açtıktan sonra hangi veri tabanı kullandığının bir önemi yok , mysql e geçersin, aynı tablo yapısını mysqlde oluşturup, Adoconnection ile kolayca veri tabanını değiştirebilirsin. Paradox yada acces veri tabanı kullandıysan, adoconnection ile bağlamış olma ihtimalin çok yüksek. Sadece bağlantı tipini değiştireceksin. Değilse bile veritabanı işlemlerinin olduğu yerleri değiştirip program kodlarında ufak değişiklikler yapıp kullanmaya devam edersin.

Şayet değiştirmek istemiyorsan, hangi veritabanını kullanıyorsan onu (embarcadero ile birlikte otomatik gelmediği için ) kendin yüklemen gerekecek.

Ama tavsiyem kesinlikle mysql terfi etmen olacaktır. Hem ücretsiz hem hızlı hemde sql yelpazesi çok geniş ve yetenekli..
Kolay gelsin.
Cevapla