Dataset nesnesi parasal alanları kabul etmiyor

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
baloglurecep
Üye
Mesajlar: 254
Kayıt: 21 Tem 2006 04:59
İletişim:

Dataset nesnesi parasal alanları kabul etmiyor

Mesaj gönderen baloglurecep »

Arkadaşlar selamlar... Cxgrid ile bazı testler yapmak için basit bir proje yaptım. Bir cxgrid bileşeni ve firebird veri tabanına erişimde kullandığım fibdatabase,fibtransaction ve fibdataset ile datasource bileşenlerim var. Yalnız dataset içine

select * from urunler


yazdığımda kabul etmiyor parasal alanlarda hata gösteriyor. Sebebini bulamadım. Aynı veri tabanı normal kullanılan projede çalışıyor. Sonra içinde parasal alanların bulunduğu tablolarda denedim onlarda da aynı. hatta farklı projenin farklı veri tabanında da durum aynı. Projeler çalışıyor ama yeni basit projedeki kod çalışmıyor. Sizce sebebi nedir? Hata veren veri tabanlarının tamamı ibexpert ile açılıyor tüm verilere ulaşılıyor. Sorun ne olabilir?

Select * from urunler değil de parasal alanlar çıkmış vaziyette tüm alan isimlerini kullanırsam kabul ediyor.
Datsette çıkan hata bu...

An error was found in the application program input parameters for the SQL statement.Dynamic SQL Error.
SQL error code = -804.
Data type unknown.
Client SQL dialect 1 does not support reference to BIGINT datatype.


Yourumlarınızı bekler saygılar dilerim...

Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2208
Kayıt: 12 Haz 2003 04:05
Konum: merkez camii yanı

Re: Dataset nesnesi parasal alanları kabul etmiyor

Mesaj gönderen freeman35 »

ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!

3ddark
Üye
Mesajlar: 87
Kayıt: 14 Eyl 2010 10:55
Konum: İstanbul

Re: Dataset nesnesi parasal alanları kabul etmiyor

Mesaj gönderen 3ddark »

Bu işi yapacaksak teknik anlamda ingilizce bilmek şart. Hata zaten neyin yanlış olduğunu anlatıyor. Tip hatası bigint nedir bilmiyorum diyor. Bunun yerine integer kullanın veya neyi anliyorsa dokümanları da bildirilen tipi kullanın
PostgreSQL - Delphi - Linux :!:

Cevapla