değerli bilgi sahileri
elimde 2 dbgrid var birinden diğerine tüm verileri aktarmak isrtiyorum. elimdeki kod ile sadece ilk satır aktarılıyor. bilen varsa lütfen
var
a,b,c,d:string;
begin
With dbgrd26,dbgrd27 do begin
DataModule2.bon_satir.insert;
// a := DataModule2.satinalma_sat_s.DataSet.FieldByName( Columns[0].FieldName ).AsString;
// DataModule2.bon_satir_s.DataSet.FieldByName( Columns[0].FieldName).AsString;
b := DataModule2.satinalma_sat_s.DataSet.FieldByName( Columns[1].FieldName ).AsString;
DataModule2.bon_satir_s.DataSet.FieldByName( Columns[1].FieldName).AsString:=b;
c := DataModule2.satinalma_sat_s.DataSet.FieldByName( Columns[2].FieldName ).AsString;
DataModule2.bon_satir_s.DataSet.FieldByName( Columns[2].FieldName).AsString:=c;
d := DataModule2.satinalma_sat_s.DataSet.FieldByName( Columns[3].FieldName ).AsString;
DataModule2.bon_satir_s.DataSet.FieldByName( Columns[3].FieldName).AsString:=d;
DataModule2.bon_satir.post;
dbgrid den başka bir dbgrid e verinin tamamını aktarma
- greenegitim
- Üye
Re: dbgrid den başka bir dbgrid e verinin tamamını aktarma
Kodlarınızı code tagı içerisine alın sizin yazdığınız kod'a bakıldığında zaten sadece bir kayıt aktarım kodu var özellikle ilk kayıt aktarım için bir kod görünmüyor datasete seçili olan kaydı aktarıyor görünüyorsunuz
döngü kullanmanız gerekir for yada while döngüsü ile kayıtlarda ilerlerken diğer datasetinize aktarmanız gerekir
şu şekilde yazmanız gerekir
ilk kayda konumlan dataset.first
1 den datasete bulunsn kayıt sayısı kadar döngü oluştur
döngü içerisinde kayıtları aktar gibi
döngü kullanmanız gerekir for yada while döngüsü ile kayıtlarda ilerlerken diğer datasetinize aktarmanız gerekir
şu şekilde yazmanız gerekir
ilk kayda konumlan dataset.first
1 den datasete bulunsn kayıt sayısı kadar döngü oluştur
döngü içerisinde kayıtları aktar gibi
Mücadele güzelleştirir!
Aktarımı dbGrid'ler üzerinden değil, bağlı oldukları datasetler üzerinden yapmanız lazım.
dbGrid'in biri QRY_URUN1, diğeri de QRY_URUN2 isimli iki query'e bağlı ise, bu 2 query arasında aktarım yapmanız lazım.
Kolay gelsin.
dbGrid'in biri QRY_URUN1, diğeri de QRY_URUN2 isimli iki query'e bağlı ise, bu 2 query arasında aktarım yapmanız lazım.
Kod: Tümünü seç
QRY_URUN2.First; //ilk kayda git
while not QRY_URUN2.Eof do //son kayıda (Eof=End of file) kadar döngü ile işlem yap
begin
QRY_URUN1.Append;
QRY_URUN1.FieldByName('URUN_NO').AsString := QRY_URUN2.FieldByName('URUN_NO').AsString;
....
QRY_URUN1.Post;
QRY_URUN2.Next; //Bir sonraki kayıta geç
end;
greenegitim
mussimsek
İkinize de çok teşekkür ediyorum
yüreğinize sağlık. kaç gündür uğraşıyordum. yabancı sitelerde bile bulamamıştım.
örnekle göstermeniz daha iyi oldu
başkasının işine yarayacaksa, eklenecek sütun sayısı artar ise
QRY_URUN1.FieldByName('URUN_NO').AsString := QRY_URUN2.FieldByName('URUN_NO').AsString;
kodu çoğaltarak kolon isimlerini ekledim.
mussimsek
İkinize de çok teşekkür ediyorum
yüreğinize sağlık. kaç gündür uğraşıyordum. yabancı sitelerde bile bulamamıştım.
örnekle göstermeniz daha iyi oldu
başkasının işine yarayacaksa, eklenecek sütun sayısı artar ise
kodu çoğaltarak kolon isimlerini ekledim.