Cep telfonundan sms gönderme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
tayipk
Üye
Mesajlar: 284
Kayıt: 27 Kas 2013 11:32

Cep telfonundan sms gönderme

Mesaj gönderen tayipk »

herkese merhaba şöyle bir sorunum var. delphi berlin ile android sms gönderen bir uygulamam var bu uygulama sayesinde veritabanına bağlanıp herhangi bir sms firmasına bağlanmaksızın gsm paketimdeki sms hakkımı kullanarak gerekli smslerimi yollayabiliyorum tam bu noktada şu soruyu sormak istiyorum siz üstadlara bunu windows app yapabilirmiyim yani bir şekilde wi-fi ile telefonum aynı networkte ise ben windows uygulamam üzerinden gsm hattımı kullanarak nasıl sms gönderebilirim. Airdroid misali cihaza bağlanıp chrome üzerinden cihaza dokunmadan sms gönderebiliyoruz ben bunu windows app yapmak istiyorum. yapmak istediğimi anlatabildiğimi umut ediyor ve yardımlarınızı bekliyorum.
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
dkadir
Üye
Mesajlar: 40
Kayıt: 04 Oca 2014 06:44

Re: Cep telfonundan sms gönderme

Mesaj gönderen dkadir »

şöyle olabilir
o telefonu bilgisayara kabloyla bağlayabilir , Telefonun uygun SDK sı ile Delphi kullanarak telefonu yönetebilir,istediğini yaptırabilirsin. Biraz araştır yapılabilir bir konu
ertank
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1650
Kayıt: 12 Eyl 2015 12:45

Re: Cep telfonundan sms gönderme

Mesaj gönderen ertank »

Merhaba,

Android uygulamanız ile bir TCP portunu dinleyin. O port üzerinden desktop bilgisayar ile bağlantı kurup gönderilecek SMS bilgilerini iletin. SMS gönderildikten sonra Android uygulamanız PC uygulamanıza sonucu bildirsin.

Android cihazın WiFi üzerinde hangi IP numarasını kullandığını tespit etmek için yine Android uygulamanızda belli bir UDP portunu broadcast paketler için dinleyebilirsiniz. PC üzerinden de broadcast paketler göndererek cevap bekleyebilirsiniz. UDP protokolü çok sağlıklı olmasa da WiFi üzerinden işinizi görecektir diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
maxpaynen
Üye
Mesajlar: 14
Kayıt: 14 Tem 2018 03:20
İletişim:

Re: Cep telfonundan sms gönderme

Mesaj gönderen maxpaynen »

Muhtemelen android bi apiye bağlanıp SMS kullanıyo. Bu tarzda iş yapan sms firmaları api desteği sağlıyorlar.
Sana androide bağlanıp sms göndermeyi tarif etmişler ama senin aradığın Windows uygulaması için uygun api kullanmak.
Ben bi ara sms gönderme programı yapmıştım orda apiye bilgi iletiyodum idhttp ile. api o bilgiyi alıyo sms gönderiyo geri bildirim olarakta bana gönderilip gönderilmediği bilgisini veriyodu.
Cevapla