Delphi 7 Database Desktop

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
jackz
Üye

Delphi 7 Database Desktop

Mesaj gönderen jackz »

Merhaba, Windows 10 kullanıyorum. Veritabanı üzerine çalışmak için Database Desktop kullanmam gerek fakat açtığım zaman arkaplanda açılıp hemen kapanıyor kendi kendine. Yönetici olarak çalıştırdım. Uyumluluk modunu denedim ama çözüm olmadı ne yapabilirim acaba?
ertank
Kıdemli Üye

Re: Delphi 7 Database Desktop

Mesaj gönderen ertank »

Merhaba,

Eğer yeni geliştirmeye başladığınız bir uygulama için database platformu olarak Paradox seçti iseniz yol yakın iken SQL tabanlı ücretsiz bir database kullanımına çevirmenizde büyük faydalar var.

Eğer eski uygulamalarınızın düzenlemeleri için gerekli ise aynı şekilde eski uygulamalarınızı SQL tabanlı database kullanan uygulamalar haline güncellemenizde yine büyük faydalar var.

Windows 10 altında BDE düzgün çalışmamaktadır. BDE desteği 10 seneden uzun zamandır yoktur. Eğer mutlaka kullanmanız gerekiyor ise VirtualBox (https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads) gibi ücretsiz bir sanallaştırma aracını kullanarak üzerine Windows XP veya daha eski bir işletim sistemi kurup bu işletim sistemi üzerinde işlemlerinizi gerçekleştirmenizi önerebilirim.