kolay gelsin arkadaşlar,
yaptığım projede raporda resim isteniyor. fastreport kullanıyorum. stok kartlarımda resim alanım var ama ben resimi dataya gömmüyorum sadece resim dosya yolunu yazıyorum ve işim olduğunda loadfromfile yöntemiyle dosya çağırıyorum. şimdi tam bu noktada fastreportta bu işi yapamıyorum. fastreporta eklemiş olduğum image nesne sine loadfrom file yapamıyorum. fastreportta dizyan aşamasında kod bölümüne
procedure Picture2OnBeforePrint(Sender: TfrxComponent);
begin
TfrxPictureView(Sender).Picture.LoadFromFile('C:\deneme.jpg');
end;
olarak değiştirince ilgili resim dosyası çok güzel şekilde raporuma geliyor. bu sorunu yaşamış olan arkadaşlardan ve bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını beklemekteyim.
şimdiden herkese teşekkürederim.
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
saın veliadıgüzel bey dediğiniz yöntemi evet bliyorum fakat burdaki sorun resimi datadan çekmek değil resim datada belirtilmiş stringe değer olan resim yolundan loadfromfile yntemiyle çağırmaktı. ama sorunu mecburen şu şekilde çözdüm. teklifteki ürünlerin resimleri için sql de image tipinde bir alan tanımladım. stokkartında resimyolu tanımlı ürünün resmini direk dataya gömdüm. ilerleen zamanlarda dataya yük bindirecektir biliyorum fakat şu anda mecburen bu şekilde halletmek zorunda kaldım. ayrıca csunguray bey dediğiniz yöntemlerin her ikisinide denedim fakat vcl170.bpl hatası veriyor sürekli ama değeri değişken bir şekilde bağlamayıp loadfromflile(c:\xxx.jpg) deyince her satıra o resmi atıyor diğerinde hata veriyordu. yardımlarınız ve yönlendirmeleriniz için her ikinizede teşekkürederim sağolun.
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
tayipk yazdı:saın veliadıgüzel bey dediğiniz yöntemi evet bliyorum fakat burdaki sorun resimi datadan çekmek değil resim datada belirtilmiş stringe değer olan resim yolundan loadfromfile yntemiyle çağırmaktı. ama sorunu mecburen şu şekilde çözdüm. teklifteki ürünlerin resimleri için sql de image tipinde bir alan tanımladım. stokkartında resimyolu tanımlı ürünün resmini direk dataya gömdüm. ilerleen zamanlarda dataya yük bindirecektir biliyorum fakat şu anda mecburen bu şekilde halletmek zorunda kaldım. ayrıca csunguray bey dediğiniz yöntemlerin her ikisinide denedim fakat vcl170.bpl hatası veriyor sürekli ama değeri değişken bir şekilde bağlamayıp loadfromflile(c:\xxx.jpg) deyince her satıra o resmi atıyor diğerinde hata veriyordu. yardımlarınız ve yönlendirmeleriniz için her ikinizede teşekkürederim sağolun.
Merhaba;
Sizinde söylediğiniz gibi ilerleyen zamanlarda DB ye yük binecektir bunu bir nebzede olsa bertaraf etmek isterseniz resimleri ayrı bir tabloda tutmanız daha sağlıklı olur düşüncesindeyim. İndex olayınıda yaptığınız zaman daha hızlı sonuçlar alabilirsiniz.
Kolay Gelsin.
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..
if cizimyol1 <> '' then
begin
(data_form.fast_rapor.FindObject('f_kasa_resim') as Tfrxpictureview).Picture.LoadFromFile(cal_yol + 'data\rsm\cizim\' + cizimyol1);
end;
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)