fastreport resim yükleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
tayipk
Üye

fastreport resim yükleme

Mesaj gönderen tayipk »

kolay gelsin arkadaşlar,
yaptığım projede raporda resim isteniyor. fastreport kullanıyorum. stok kartlarımda resim alanım var ama ben resimi dataya gömmüyorum sadece resim dosya yolunu yazıyorum ve işim olduğunda loadfromfile yöntemiyle dosya çağırıyorum. şimdi tam bu noktada fastreportta bu işi yapamıyorum. fastreporta eklemiş olduğum image nesne sine loadfrom file yapamıyorum. fastreportta dizyan aşamasında kod bölümüne

Kod: Tümünü seç

procedure Picture2OnBeforePrint(Sender: TfrxComponent);
begin
 TfrxPictureView(Sender).Picture.LoadFromFile(<RTeklifurunler."Resim">);        
end;
kodunu yazıyorum ama resim gelmiyor fakat kodu

procedure Picture2OnBeforePrint(Sender: TfrxComponent);
begin
 TfrxPictureView(Sender).Picture.LoadFromFile('C:\deneme.jpg');        
end; 
olarak değiştirince ilgili resim dosyası çok güzel şekilde raporuma geliyor. bu sorunu yaşamış olan arkadaşlardan ve bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını beklemekteyim.
şimdiden herkese teşekkürederim.
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
Kullanıcı avatarı
veliadiguzel
Üye
İletişim:

Re: fastreport resim yükleme

Mesaj gönderen veliadiguzel »

Resim
Resim nesnesi ekle ve belirtilen yerden dataset ve alanı seç. örneklerinde var ;)
Veli ADIGÜZEL
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen csunguray »

FileLink özelliğine [RTeklifurunler."Resim"] yazabilirsiniz.

Ayrıca sizin yönteminiz de çalışır. <RTeklifurunler."Resim"> alanının içeriğini bir Memo içerisine yazdırıp değerinin ne olduğunu kontrol edin.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
tayipk
Üye

Mesaj gönderen tayipk »

saın veliadıgüzel bey dediğiniz yöntemi evet bliyorum fakat burdaki sorun resimi datadan çekmek değil resim datada belirtilmiş stringe değer olan resim yolundan loadfromfile yntemiyle çağırmaktı. ama sorunu mecburen şu şekilde çözdüm. teklifteki ürünlerin resimleri için sql de image tipinde bir alan tanımladım. stokkartında resimyolu tanımlı ürünün resmini direk dataya gömdüm. ilerleen zamanlarda dataya yük bindirecektir biliyorum fakat şu anda mecburen bu şekilde halletmek zorunda kaldım. ayrıca csunguray bey dediğiniz yöntemlerin her ikisinide denedim fakat vcl170.bpl hatası veriyor sürekli ama değeri değişken bir şekilde bağlamayıp loadfromflile(c:\xxx.jpg) deyince her satıra o resmi atıyor diğerinde hata veriyordu. yardımlarınız ve yönlendirmeleriniz için her ikinizede teşekkürederim sağolun.
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
Kullanıcı avatarı
xozcanx
Üye

Mesaj gönderen xozcanx »

tayipk yazdı:saın veliadıgüzel bey dediğiniz yöntemi evet bliyorum fakat burdaki sorun resimi datadan çekmek değil resim datada belirtilmiş stringe değer olan resim yolundan loadfromfile yntemiyle çağırmaktı. ama sorunu mecburen şu şekilde çözdüm. teklifteki ürünlerin resimleri için sql de image tipinde bir alan tanımladım. stokkartında resimyolu tanımlı ürünün resmini direk dataya gömdüm. ilerleen zamanlarda dataya yük bindirecektir biliyorum fakat şu anda mecburen bu şekilde halletmek zorunda kaldım. ayrıca csunguray bey dediğiniz yöntemlerin her ikisinide denedim fakat vcl170.bpl hatası veriyor sürekli ama değeri değişken bir şekilde bağlamayıp loadfromflile(c:\xxx.jpg) deyince her satıra o resmi atıyor diğerinde hata veriyordu. yardımlarınız ve yönlendirmeleriniz için her ikinizede teşekkürederim sağolun.
Merhaba;
Sizinde söylediğiniz gibi ilerleyen zamanlarda DB ye yük binecektir bunu bir nebzede olsa bertaraf etmek isterseniz resimleri ayrı bir tabloda tutmanız daha sağlıklı olur düşüncesindeyim. İndex olayınıda yaptığınız zaman daha hızlı sonuçlar alabilirsiniz.
Kolay Gelsin.
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..
Kullanıcı avatarı
cinarbil
Üye

Mesaj gönderen cinarbil »

İyi günler
ben fastreport da eklediğim resim alanına aşağıdaki kod ile resim yüklüyorum. çalışıyor.

if cizimyol1 <> '' then 
  begin
    (data_form.fast_rapor.FindObject('f_kasa_resim') as Tfrxpictureview).Picture.LoadFromFile(cal_yol + 'data\rsm\cizim\' + cizimyol1);
  end;
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)