Merhaba,
XE6 da Android SDK lar son güncel (5.0.1) olarak uygulamayı oluşturduk.
Tüm SDK path ayarları son sürüme 21.1.2 ye göre ayarlanmış durumdadır.
Uygulamada sadece SQLite veritabanı var ve web servis ile haberleşiyor. Emulatorde (Nexus 5 - (5.0.1)) sorunsuz çalışıyor. Android 2.3 den 4.4 e kadar test edilen cihazlarda da sorunsuz çalışıyor. Ancak Android 5.0 Lollipop yüklü (Sansung Galaxy S5, Nexus 5 vb) cihazlarda uygulama açılırken direk kapanıyor.
Web den araştırdığımda kimileri bunun Delphi de bir bug dan kaynaklandığını ve TBitmap kaynaklı (Android JNI Bridge kütüphanesi kullanan durumlar için) bir sorun olduğunu yazmışlar, bizim form üzerinde direk assign edilmiş(fmx içinde gömülü vs.) uygulamada hiçbir resim vb. de yok.
Not : XE7 için bir beta hotfix çıkmış, http://cc.embarcadero.com/item/30110 linkinden erişilebiliyor ve sadece XE7 lisansa sahip olanlar download edebiliyor. Ancak XE6 için bir hotfix yok. Bu konuda farklı bilgisi olan yada XE6 da derlenen bir uygulamayı Android 5.0 (Lollipop) da çalıştırabilen var mı?
Yardımlarınız için teşekkürler.
Android 5.0 (Lollipop) Uygulama Kapanma sorunu
Re: Android 5.0 (Lollipop) Uygulama Kapanma sorunu
Merhabalar, Bu sorun benimde karşıma çıktı. Kullandığınız android SDK sürümü Lolipop-a uygun değil.
Şöyle çözdüm:
Lütfen Android Studio"yu kurun, onun kullandığı ANDROİD SDK-yı Delphide SDK olarak gösteriniz. NDK-a olarakta Embarcadero klasorundeki NDK-yı kullana bilirsiniz.
Kolay gelsin..
Şöyle çözdüm:
Lütfen Android Studio"yu kurun, onun kullandığı ANDROİD SDK-yı Delphide SDK olarak gösteriniz. NDK-a olarakta Embarcadero klasorundeki NDK-yı kullana bilirsiniz.
Kolay gelsin..
Re: Android 5.0 (Lollipop) Uygulama Kapanma sorunu
XE7 kullanıyorum, Android studio SDK'larını gösterdim, "010715" ve "011415" hotfix'lerini uyguladım ancak hiç bir şekilde 5.0 veya 5.1 Lollipop kullanan cihazlarda uygulama çalışmıyor. Mecburen Android Studio öğreneceğiz sanırım.
And shepherds we shall be, For Thee, my Lord, for Thee. Power hath descended forth from Thy hand, That our feet may swiftly carry out Thy command. So we shall flow a river forth to Thee
And teeming with souls shall it ever be. In nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti.
And teeming with souls shall it ever be. In nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti.