Siz Hangilerini Kullanıyorsunuz.

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Kullanıcı avatarı
sychorax
Üye

Siz Hangilerini Kullanıyorsunuz.

Mesaj gönderen sychorax »

Merhaba Arkadaşlar
Siz Projelerinizde hangi bileşenleri kullanıyorsunuz(Bedava veya ücretli). Ve Alanlarındaki en iyileri hangileri.Mesela konu başlıklarını en basitinden yazarsak.

1-Görsellik(Button,Form,Menu,CheckBox vs....)
2-Raporlama
3-Kopya Koruması
4-Veri Erişimi
vs...(bu 5-6-7 derken sürüp gitsin :) )
Mesela ben görsellik için SuiPack,raporlama için hala quickreport,veri erişimi için MDO ve kopya koruması içinse kendi yazdığım fonksiyonları kullanıyorum.
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

Görsellikle ilgili hiç bir ek komponet kullanmıyorum ama en son elime şu outlook komponenti geldi ücretsiz onu kullanmayı düşünüyorum.
Raporlama için Qr.
Veri erişimi programa göre değişiyor. Ado, Adsdataset

Kopya koruma : Kendi fonksiyonlarım.
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

Görsellikle ilgili ben de hiç bir ek komponet kullanmıyorum,
raporlama için qr ve freereport.
veri erişimi ,projeye gore degişiyor.ibx,bde , 3.party file based db
kopya koruma : kendi hazırladıgım bilesenler...

Not: bu MDO yu bir deneyim dedim, kurdum, herhangi bir MDO db bilesenini form uzerine koyacagım zaman
'Firebird client library not found in the path. Please install Firebird to use this functionality.' hata mesajını veriyor. Firebird 1.5 final release kurulu , bunun icin calısmıyor mu?
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
sychorax
Üye

Bendede FireBird 1.5 Final Release kurulu.Herhangi bir sorun olmadan veritabanına bağlanıyor.(Forumdaki firebird master-detail ile ilgili bütün konuları okumama ve uygulamama rağmen hala master-detail ilişkiyi kuramadım o ayrı mevzu.Beceriksiz ben)
Kullanıcı avatarı
sychorax
Üye

Peki ücretli bileşenler arasından tavsiye edebileceğiniz var mı?Mesela Report Builder,QuantumGrid,TMS bileşenleri vs...
Kafamda büyük(bana göre tabi) bir proje var.Herşeyi öğrenip en kaliteli olanları seçip öyle başlamak istiyorumda.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

dev express i mutlaka al çoğu işini kolayca halledebilirsin, ama şunuda unutma ki projene bağlı olarak component ihtiyacın değişecektir. RB çok iyidir bence ama pahalıdır, onun yerine FastReport lada yapabilirsin. DevEx in ayrıca çok fazla paketi var hepsi pahalı olabilir ihtiyazın olanları almak ekonomik olacaktır. ayrıca wool2woll uda bir incele, oda eskilerdendir, eskilerden derken eski versiyon değil uzun zamandan beri piayasada anlamında

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Dev express i ben de 1 aydır kullanıyorum, gerçekten çok güzel. Bazı özelliklerini bulmak insanın canını çıkarsa da yine de seviyorum :)
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

eğer codecomplied olmasa walla kullanmazdım ben :lol: :lol: :lol: bir hücrenin rengini değiştiren kodu elle yazmaya kalksam arabın yallelisi biter o bitmezdi :lol: :lol:
ewet ilk başta çok karışıkmış gibi geliyor ama alıştıktan sonrada olmazsa olmuyor :)

Kolay gele
FreeMan 35.5

Kullanıcı avatarı
sychorax
Üye

DevExpress'in baya methini duydum.Çok mükemmel diyor kullanan herkez.Arkadaştan TMS Grid Pack'i aldım onunda master-detail ilişkisini tek gridde göstermesi çok hoşuma gitti kendi raporlaması var çok güzel. Para yönünden şimdilik pek fazla bir sorunum yok(sonunda taksitli satış'ı satabildim) ama öğrendim mi en iyisini öğrenmek istiyorum.Nede olsa bir kere al sınırsız kullan değil mi?Kullanış kolaylığı,hız,özellik,export(pdf,html,excel,word vs...).QuantumGrid'in sitesinde adamlar gridle mayın tarlası yapmışlar hayran kaldım.Proje uzun bir zamana sığdıracağımız büyük bir proje.Yani para yönünden fazla bir sıkıntımız yok.Örnek vermek gerekirse ERP için paradox kullanmak istemiyorum.Benim istediğim kullanacağım bileşenleri ilk önce sonuna kadar öğrenmek ondan sonra projeye başlamak.
Şu anda söz konusu proje için çok yetersizim.Allaha Şükür taksitli satış programını sattım bir süre mali yönden bir sorunum yok.Kendimede süre verdim.3 Ay eve kapanıp kendimi geliştirecem.Bu süre içinde tavsiye edeceğiniz bileşenleri öğrencem.
Not:Projenin veritabanını çoktan belirledim.Fahrettin Bey sağolsun Sybase :)
Kullanıcı avatarı
TRSoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen TRSoft »

Ben görsellik açısından eğer proje küçükse LMD Toolsu kullanıyorum ancak büyük projelerde sanki biraz yavaşlatıyor programı.

Veritabanı olarak FireBird/Interbase kullanıyorum son zamanlarda..
Rx componentlerinde ufak tefek düzeltmeler yaptıkdan sonra favorilerim arasında...

Ayrıca sevgili forum yöneticilerimizin bizim için hazırladığı cd'yi de incelemeni tavsiye ederim.. Eğer sende mevcut değilse bir ara uğrarsan sana verebilirim..
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır.
HZ. MUHAMMED (S.A.)
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

DevExpress Quantum Grid + Printing System

Raize -> bunu mutlaka görün. Arşiv CD'sinde demosu ve deneme sürümü vardı. Çok güzel bir set.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

TMS yi bilmiyorum ama devex in gridinde master-detail yapabiliyorsun, hatta şöyle söyliim adamlar dibine vurmuş :) sadece level ve view kavramını yaptıktan sonra her şey bitiyor alt alta istediğin kadar detal ekliyebiliyorsun

Kolay gele
FreeMan 35.5

mcihad
Üye

Mesaj gönderen mcihad »

standart bileşenler kullanıyorum raporlamada QReport kullanıyordum nasipse fast report kullanacam
Bize iyilik yaraşır.
Kullanıcı avatarı
sychorax
Üye

Yavaş yavaş karar veriyorum sanırım.
Raporlama:Report Builder
Veritabanı bileşenleri:MDO
Görsellik:Suipack-XP Tools-TMS-Raize
Grid:QuantumGrid

Bu arada Raize gerçekten çok güzelmiş.Sadece TabSheet bile kullanmaya sebeb olabilecek cinsten.wool2woll bileşenlerine daha bakamadım kısmetse yarında onları inceleyecem kişisel yorumlarımı yazarım.
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Ben Delphi'nin Standartlarını kullanıyorum editör olarak Delphi 6 veritabanı olarak FireBird Grid olarak DBGrid.

Delphi standartları yetersiz geldiği zaman kendi Componentlerimi yazıyorum.

Vakti olanlara izlediğim yalu tafsiye ederim :P

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.