Merhaba Arkadaşlar;
Delphixe4 firemonkey ile ceptelefonu uygulamarı geliştirmeyi düşünüyorumda.
Bir türlü mssql le nasıl bağlanışır çözemedim.Yada bağlanam imkanımız varmı Iphone uygulaması için?
Firemonkey Mssql Bağlantısı.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Re: Firemonkey Mssql Bağlantısı.
Direkt bağlanabilmeniz için bazı veritabanı sürücülerinin device içinde yerleşik olarak bulunması gerekir. Bu da benim bildiğim kadarı ile henüz mobil ortamlarda yok. Dolayısı ile, uzak bir veritabanı sunucusuna bağlanmanız için Datasnap yada ona benzer yöntemleri kullanabilirsiniz. Cihaz üzerinde ise SqlLite yada Interbase'in lite versiyonunu kullanabilirsiniz.
Re: Firemonkey Mssql Bağlantısı.
bu yapılabilir bunun için componet kadar bağlanacağın sunucun bunu desteklemesi gerekiyor, bunu olduğu taktirde http://www.devart.com/mydac/ ile bunu yapabilirsin ben denemesi yaptığım bağlantı. bence eğer zorunlu değilsen direk erişim yolunu seçme.
yerleşik device diye bir olay yok sanarım delpi kullandığın db yi uygulamaya yükleyip paketliyor zaten. yoksa interbase desteği söz konunsu olmazdı.
yerleşik device diye bir olay yok sanarım delpi kullandığın db yi uygulamaya yükleyip paketliyor zaten. yoksa interbase desteği söz konunsu olmazdı.