Merhaba,
benim yapmaya çalıştığım ama bir türlü beceremediğim bir konu var, şöyleki;
Uygulamam arkaplanda trayiconda çalışan bir uygulama,
Görevi; uygulama pasifken veya aktifken farketmez, kullanıcı MouseWheel işlemi gerçekleştirdiğinde devreye girecek bazı işlemler yapacağım. Fakat MouseWheel'i bir türlü yakalayamadım....
Mouse.CursorPos.X veya Y gibi değerleri onTimer nesnesi içerisinden program pasifken bile alabiliyorken; wheel olayını yakalıyamıyor olmam garip geldi....
Forumda ve internette bu konu ile ilgili en popüler yaklaşımda, malumunuz olan JournalProc Methodu ama aynı method sanırım kendini sistemde bir yere kayıt ettiği yada tanıttığı için, ilk çalışmada mouse ve klavyeyi CTRL alt delete yapana kadar kitliyor. Methodun İçinden sadece wheel almak istedim ama nafile beceremedim. -API methodlarına saygımız sonsuz ama bu beni biraz çileden çıkardı-.
Kısaca nasıl bir yaklaşım tarzı uygulamam gerek mousewheel'i yakalamak için (program pasif veya aktifken).
Ya da JournalProc dan daha verimli yararlanabilir miyim?.
Tşkler kolay gelsin.
Pasif olan programda Mouse Wheel ve JournalProc
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Re: Pasif olan programda Mouse Wheel ve JournalProc
Benim amacım delphi de yapabilmekti ama c sharpda benzer bir uygulama buldum ve işimi gördüm, belki buna benzer arayışları olanlar için;
http://www.codeproject.com/Articles/729 ... Hooks-in-C
---version -1 benim işimi görmüştür.---
delphi ile ilgili hala merakım devam etmektedir, fikri/bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Kolay gelsin.
http://www.codeproject.com/Articles/729 ... Hooks-in-C
---version -1 benim işimi görmüştür.---
delphi ile ilgili hala merakım devam etmektedir, fikri/bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Kolay gelsin.