idhttp mi Webbrowsermi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Lord_Ares
Üye
Mesajlar: 1070
Kayıt: 15 Eki 2006 04:33
Konum: Çorlu

idhttp mi Webbrowsermi

Mesaj gönderen Lord_Ares »

Belirlediğim sitelerde iş ilanlarında ilgli post işlemi yaptıktan html parse sonra sonuçları treewiev de göstermek isterken kararsız kaldım.
Sizlerden ricam nasıl yapmam gerektiği veya hangi componenti kullanmam daha doğru olur konusunda yönlendirmeniz veya göstermeniz.
( sayın MarMan hocamın DelphiTurkiyeRSS projesini inceledim, IdWebPost prosedürünün şu satırında IdHttp1.OnWork := IdHTTPWork; derlerken şu hatayı alıyorum Incompatible Types: ' Parameter lists differ'. Bu projeden yola çıkarak yapmayı denedim yapmadım )
http://www.iskur.gov.tr/Istihdam/JobsOnAir.aspx
linkteki sayfa aspx ile hazırlanmış ve ajax kullanılmış.Arama yaptığınızda göreceksiniz ki ajax ile işlemini devam ediyor şeklinde bir pencere çıkıyor. İşlem tamamlanınca pencere kapanıyor ve sonuçlar ilgili sayfada gösteriliyor.

Sorunlar.

1-) Webbrowser ile yaparsam bu işi, görsellik olduğu için sanırım daha yavaş çalışıyor ( sayfayı yüklemesi ve göstermesi gibi) hemde programımda webbrowser yer kaplıyor. Formuma webbrowser kullanmadan aynı işi yapmayıda açıkcası beceremedim.
2-)İdhttp ile yaparsam, daha iyi ve hızlımı olur sizce.
3-) Her iki komponenttede ortak yaşadığım sorun açılan sayfanın document complate olayınını yakayalamamam. Nedeni ise sanırım işlem gerçekleşiyor penceresi ön plana çıktığı için sayfanın yüklenip yüklenmediğini yaklayamıyorum.
4-) Aramadan sonra çıkan sonuçlar tek sayfa değil, birden fazla sayfa var. Hersayfa gezip, sayfa1.txt, sayfa2.txt şeklinde kaydedip sonra mı parse etmeliyim yoksa ilgili sayfa açıkken direk değişkene alıp parse ettikten sonra ikinci sayfayamı geçmeliyim. Hangisi daha iyi olur.
Cevapla