Delphi 5 bileşeni delphi 7 'ye çevrilirmi?

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
baypipox
Üye
Mesajlar: 122
Kayıt: 16 Eki 2006 04:23
İletişim:

Delphi 5 bileşeni delphi 7 'ye çevrilirmi?

Mesaj gönderen baypipox »

Merhaba arkadaşlar;
Mevcut projemde oracle 9i kullanıyorum bununda nedeni projeye benden çok daha önce başlayan arkdaşların kullandıkları bileşenlerin şuanda yeni versiyonlarının bulunmaması. şuanda ne orcl 9i'nin üstüne çıkabiliyorum, nede projemi dehphi 7 veya üstüne yükseltebiliyorum. odak bileşeninin delphi 5 için olanı orcl 9'a kadar destekliyo.. delphi 7'ye geçip odac'ı updateleyim diyorum bu seferde kullanılan bazı bileşenler karşıma çıkıyo. acaba bu eski bikeşenlerin dpk'larını delphi 7 ye updateleme imkanı varmıdır..
teşekkürler...
boreas
Üye
Mesajlar: 120
Kayıt: 05 Tem 2007 12:39
Konum: Ankara

Re: Delphi 5 bileşeni delphi 7 'ye çevrilirmi?

Mesaj gönderen boreas »

O bileşenden bileşene değişir veritabanını aktarmada sorunun yoksa bence kesin sürümünü yükselt. Bileşenleride teker teker Pas ya da DPK dosyalarından kurmayı dene derim ben :)
....
danaci
Üye
Mesajlar: 178
Kayıt: 24 May 2005 01:45

Re: Delphi 5 bileşeni delphi 7 'ye çevrilirmi?

Mesaj gönderen danaci »

oracle forms reports kullanarak projenizi yeniden canlandırın. En sağlamı bu bence, yada zeos bileşenlerini kullanabilirsiniz.
ikutluay
Üye
Mesajlar: 2341
Kayıt: 03 Tem 2007 10:13

Re: Delphi 5 bileşeni delphi 7 'ye çevrilirmi?

Mesaj gönderen ikutluay »

değerli kardeşim componentlerin hangileri olduğunu sihirli küremizdenmi görelim ? avızver bizde onlarla bir tecrübemiz olduysa bakalım yazalım
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Cevapla