Ms Access Erişim Sınırı

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
murat_1028
Üye
Mesajlar: 4
Kayıt: 27 Ağu 2010 09:52

Ms Access Erişim Sınırı

Mesaj gönderen murat_1028 »

Merhabalar

Yazmış Olduğum programı servera kopyalayıp servera actım ve exeyi dagıttıgım bütün clientların erişim izni var bu servera.Exe 3 bilgiayarda çalısıyor 4. bilgisayarda " dosyası kullanımda oldugundan erişelemiyor gibi bir hata veriyor.Sanırım Accessten Kaynaklanan Bir Sorun.Daha önceden böyle bi sorunla karşılaşan yada bir fikri olan varsa lütfen yardımcı olsun.Yoksa 5 kullanıcı için sqlle yapmak zorunda kalcam bidaha :D Şimdiden Teşekkürler
mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3103
Kayıt: 26 Ağu 2003 12:35
Konum: Berlin
İletişim:

Re: Ms Access Erişim Sınırı

Mesaj gönderen mkysoft »

Bunun iki nedeni olabilir. Birncisi server olarak kullandığınız makine home edition yada professional olabilir. Aynı anda 5 bağlantıdan fazlası serverdaki paylaşıma erişemez. Windowsdan kaynaklanan bir durum (Bir kullanıcı birden fazla connection açabilir, hepsi sayılır).
İkinci nedeni tabloya veri girmeye çalışan 2 kullanıcı aynı zamana denk geliyor olabilir. Birden fazla kullanıcı varsa zaten program çok kullanıcılı olmuş olur. Kodları fazla değiştirmemek için direk MSSQL'e geçebilirsiniz. Ücretsiz versiyonu işinizi görür.
Cevapla