menutobutton

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Cevapla
FrontPage
Üye
Mesajlar: 25
Kayıt: 08 Mar 2004 10:29
İletişim:

menutobutton

Mesaj gönderen FrontPage »

Merhabalar,

benim yapmak istediğim şu. Yaptımda ama bunu bileşen olarak yapmak istedim biraz olmadı :)
Tam olarak. Ben kodu forma atıyorum. formun create olayına proseduru çalıştır diyorum. O bana bi panel oluşturuyo. Panelin üstüne main menunun itemlerini atıyo. Daha sonra ben panel üstündeki butona tıklıyorum. o zaman bana onunla ilişkili menuitem inin itemlerini açıyo. mouse çekince gitmiyo. bunu main menu için düşünürsem çok fazla menuler olduğu zaman kişi bir forma girdi diyelimki 10 tane submenu altında. yine 10 tane submenu altında bir menu daha var. kişi ordan girip oraya çıkacak. menu de bu zor oluyo ama butonu ben silmezsem formdan o zaman kişi direkmen ordan diğer menuye kolayca zıplayabilir.

mesela
menu de şunlar olsun.

.menu1
..menu11
...menu111
...menu112
....menu1123
...menu113
..menu12
...menu121
...menu122
..menu13
.menu2

kişi burdan menu121 e girdi. butonlar kapanmadı. orda işi bitti yeniden menuyu kullanacak. menu1123 tıkladı. kendi sırasından sonra create edilen varsa siliyo onun altındakileri create ediyo. click olayı varsa click ettiriyo vs.

Ben bunu component olarak yapıcam ama component yazmayı tam olarak bilmiyorum. Bu arada ben menu ile butonun iletişimini isimden aldırtırıyorum. butona şöyle bir isim veriyorum. 'BTN'+activecontrol.name;
aratırkende copy ile btn yi çıkartıyorum. isimden componenti bulduruyorum ve onun itemlerini alıp işlem yaptırıyorum. Bunun daha kolay bi yöntemi yokmu. Ve bunu ben componente nerden çeviricem. Türkçe component yazma dökümanı varmı?
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin
Mesajlar: 1956
Kayıt: 02 Eyl 2003 04:44
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen gkimirti »

olayı biraz daha acabilirmisin
Panelin üstüne main menunun itemlerini atıyo
nasıl oluyor yani?
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
FrontPage
Üye
Mesajlar: 25
Kayıt: 08 Mar 2004 10:29
İletişim:

Mesaj gönderen FrontPage »

iki tane panelim var. biri ekranda gözükmüyo diğeri ise windowsun start menusu gibi gözüküyo. ilk önce ben menu deki itemleri alıyorum.
örnek ile açıklasdam daha iyi olur.

dosya
.yeni
.kaydet
.yazdırma
..önizleme
..yazdır
düzen

şimdi form crate edildiği zaman bi tane panel oluşturdu. align ini bottom ettirdim. dosya ve düzen i alıyo panelin üstüne atıyo parentini birinci panel olarak veriyo. ikinci paneli oluşturuyo. gizliyo.
dosya tıkladı yeni kaydet yazdırma listelendi. bunların parenti ise panel ikide oluştu. paneli gösterdi.
yazdırmaya tıklayınca da önizleme ve yazdır seçeneği açıldı.
sonra düzen e basınca dosya haric hepsini siliyo (butonları) ve düzenn altında bişey varsa açıyo yoksa onclick olayını yapıyo. olay bu
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1119
Kayıt: 02 Ağu 2003 01:02
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

Kısacası anladığım kadarı ile Başlat menüsü yapmak istiyorsun. Bunu component haline getirmeye ne dersin. Fikir senin component de senin olsun dimi :)

mesela onclick yordamı olarak create ederken şöyle yapabilirsin:
o items atıyorum kisiekle olsun dolayısı ile tıklama olayı kisiekle1click gibi birşey olacak sende create ettiğin oncilik olayına kisiekle1.click; kodunu yapıştırdığın anda işlemin tamamdır.


Kolay gelsin...
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim
FrontPage
Üye
Mesajlar: 25
Kayıt: 08 Mar 2004 10:29
İletişim:

Mesaj gönderen FrontPage »

Merhabalar,

Aslında ben bunun için ekstratan event filan tanımlamayacağım. sadece forma atıp actitve:=true; dediğim zaman o herşeyi halledecek. şahsen şu an bunu yapıyor. Sadece component haline getirmem lazım. forma kodu eklemek yerine component olarak kullanmak daha mantıklı değilmi.
Onclick olayını menuden aldırtıyorum. kişi hiçbir işlem yapmıyor. elinde hali hazırda bir bir main menusu varsa o yapıyo işlemleri.
Yalnız visible olayını filan yapmadım :)
sorun şimdi bunu component haline çevirmek
Nasıl yapıcam.

Componentte ben şunu yaptğımda kabul etmiyor.

procedure menutubuton.butonolustur;
var Buton : TButton;
begin
Buton := TButton.Create(Self);
with Buton do begin
name='btn'+activecontrol.name;
// parent := Self; işte burada hata veriyor.
// parent := Panelim2; işte hata veriyor.
end;
end;

nasıl create ettirecem ben bunu yaa :)
takıldığım nokta burası diyebilirim.
Cevapla