ShowModal Sorunu

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
mustafa_90
Üye

ShowModal Sorunu

Mesaj gönderen mustafa_90 »

Merhaba,

Bir formu ShowModal ile gösteriyorum fakat ShowModal komutunu çalıştırınca o form gözüküyor fakat ShowModal kodunun altındaki kodlar açılan form kapanana kadar çalışmıyor.

Örnek:

precedure test;
begin

Form2.ShowModal;
ShowMessage('Test'); // Form kapanınca burası çalışıyor. Fakat ben hemen çalışmasını istiyorum. ShowMessage sadece örnek. Farklı kodlar olabilir

end;

bu soruna çözüm olarak, gerekli forumu thread içinde ShowModal ile açıyorum fakat malesef modal özelliğini kaybediyor bu seferde. Diğer formlar erişebilir oluyor.

Bu benim için önemli bir sorun yardım edebilirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Re: ShowModal Sorunu

Mesaj gönderen unicorn64 »

ShowModal komutunun amacı odur zaten.... ShowModal ile açılan form dialog penceresi gibi açılır en üstte kalır ve diğer formlara bu form kapatılmadan erişilemediği gibi (mouse, klavye ile..), ShowModal kodunun altındaki kodlar da işletilmez...

ShowMessage ile açılan mesaj kutusu gibidir yani, nasıl ki ShowMessage ile çıkan mesaj penceresi kapatılmadan işlemler devam etmezse ShowModalda da öyledir... Form.Show şeklinde deneyin isterseniz...
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
mustafa_90
Üye

Evet amacı o ama şöyle bir şey var;

Mesela
Thread içinde ShowMessage ile uyarı verince (Sonuçta Modal olarak çalışıyor buda) Modal özelliğini kaybetmiyor. Fakat aynı şekilde thread içinde formu modal olarka gösteririmsem form modal özelliğini kaybetiyor. ShowMessage nasıl yapıyor bunu ?
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

ShowMessage de Modal olarak mesaj penceresi açacağı için onda da farklı bir durum yok. Tasarımını farklılaştırıp, çalışması gereken kodları, açılan formun onShow olayına taşıyabilirsin.
Şaban Şahin AKMAN

Sorunu çözdüm.
Thread içinde bir formu ShowModal olarak açıyordum ve Modal özelliğini yitiriyordu. Formu Modal olarak gösterirken Synchronize kullandım ve sorunum çözüldü.