mysql bağlantısı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
mysql bağlantısı
Ben farklı bir bilgisayarda bulunan(server olarak kullanılan ve sabir bir ip kullanılan) mysql veritanına delphi ile bağlantı kurmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Yalnız bu programı pekçok kişi kullanacak ve başlangıçta kurum sicil numaralarını girip onlarla ilgili bilgiler bir forma yerleşecek ve o formun çıktısını alacaklar. O yüzden her girişte k.adı ve şifre gelmemesi gerekiyor birde bu programa ulaşacak kişiler çok değişik yerlerden yani bir internet kafeden de ulaşabilmesi gerekebilir. ben şu anda uğraşıyorum mysql ile bağlantı için winzeos diye bir comp. var onu indirdim ama çalıştıramadım myodbc.exe ile bunu rahat yapabilirmiyim
salvation yazdı:Evet MyOdbc ile yapabilirsin. Kullanıcı adı ve şifresini yazıp, ip si ile bağlanabilirsin.
veritabanı kullanıcı - şifresini programı kullananlar girmicek zaten
Sen (programı yazan olarak) programın yapımı sırasında girceksin.
WinZeos ile ben çok sorun yaşadım ama bi rivayete göre sorunsuz kullanlarda varmış
MyOdbc driverını indirip, Ado bağlantısı yaparsan bi sorun yaşamassın...
Forumda aratırsan MyOdbc olarak, nerden nasıl indirceğinide bulabilirsin. Daha öncede konusu geçmişti.

WinZeos ile ben çok sorun yaşadım ama bi rivayete göre sorunsuz kullanlarda varmış

Forumda aratırsan MyOdbc olarak, nerden nasıl indirceğinide bulabilirsin. Daha öncede konusu geçmişti.
myodbc driverını indirdim sorunsuz çalışıyor ama ben bu programın exe'ini dağıttığım bilgisayarlara da mı bunu kurmam gerekecek mi? Eğer gerekecekse bunu otomatikman yapmam mümkünmü
salvation yazdı:veritabanı kullanıcı - şifresini programı kullananlar girmicek zatenSen (programı yazan olarak) programın yapımı sırasında girceksin.
evet maalesef bunu yuklettirmen gerekli. eğer bunu yapmak istemiyorsan 3. parti bileşenlerden kullanmalısın. çok sıkıntılı oluyo bence boşver. Şunu yapabilirsin. Sanırım installshield de odbc driver i yukletebiliyosun. Ben kullanmadım ama delphi6 ile gelen installshield de gördüğümü hatırlıyorum (yanlış hatırlamıyosam) 

Evet yüklemen gerekiyo. InstallShield (V3.5 - Sp3) ile şöyle yapabilirsin:gince yazdı:myodbc driverını indirdim sorunsuz çalışıyor ama ben bu programın exe'ini dağıttığım bilgisayarlara da mı bunu kurmam gerekecek mi? Eğer gerekecekse bunu otomatikman yapmam mümkünmü
Yeni bir setup hazırlarken, 3.Adımda "ODBC Resources" Kısmında bilgisayarında yüklü olan driver listesi var. Ordan "MySql ODBC X.X Driver" gibi bişey var. Onu Tıklayıp devam etceksin.