online video konferans
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
online video konferans
arkadaşlar benzer konular çok konuşulmuş, forumda bayağı aradım. ancak bilgiler kopuk kopuk bide tarihler çok eski
kusurumu mazur görün tekrar tartışalım şu konuyu.
mesele şu ki;
internet üzerinden client makinelerdeki webcam ler kullanılarak sesli ve görüntülü bir konferans programı için
adım olarak neler yapmalıyım,ne tür bileşenler kullanmalıyım.
örnek ve fikir verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
kusurumu mazur görün tekrar tartışalım şu konuyu.
mesele şu ki;
internet üzerinden client makinelerdeki webcam ler kullanılarak sesli ve görüntülü bir konferans programı için
adım olarak neler yapmalıyım,ne tür bileşenler kullanmalıyım.
örnek ve fikir verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
insanın özü tanımasına engel olan perdeleri;
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
Re: online video konferans
arkadaşlar tvideograbber ile sesi ve görüntüyü kaydediyorum
ancak bunun online olan diğer kullanıcılara aktarılması için yardımlarınızı öneri ve fikirlerinizi bekliyorum.
ancak bunun online olan diğer kullanıcılara aktarılması için yardımlarınızı öneri ve fikirlerinizi bekliyorum.
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
merhabalar. senin görüntü ve sesi kaydetmekten çok stream olarak aktarman gerek sanırım. ses konusunda emin değilim ama tscap32 componenti webcam görüntüsünü stream edebiiyrdu sanırım. bi incele istersen
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...
forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim unicorn64;
dediğin çok doğru kaydetmekten çok stream olarak aktarmam lazım sadece yaptığım iş bir adım belki ilgili konuda bir çalışma yapıp ilerlemek adınaydı.
neyse;
dediğin o componenti inceledim fakat işin içinde sesde olmalı birde ben delphi 2010 kullanıyorum component 2010 ile uyumlu değil
pas dosyalarını açıp inceledim ancak işime yarayacak bir akıl bulamadım orda.
dediğin çok doğru kaydetmekten çok stream olarak aktarmam lazım sadece yaptığım iş bir adım belki ilgili konuda bir çalışma yapıp ilerlemek adınaydı.
neyse;
dediğin o componenti inceledim fakat işin içinde sesde olmalı birde ben delphi 2010 kullanıyorum component 2010 ile uyumlu değil
pas dosyalarını açıp inceledim ancak işime yarayacak bir akıl bulamadım orda.
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
Videolab bileşenleri ilgini çekebilir, kişisel kullanım için ücretsiz, ticari kullanım için lisans gerekiyor.
http://www.mitov.com/html/videolab.html
http://www.mitov.com/html/videolab.html
kardeşim emin_as seninde ilgin için çok teşekkür ederim gerçekten diğer insanların sorunlarına çözüm aramak için çabalayan arkadaşların varlığını gördükçe mutlu oluyorum;
dediğin bileşenleri araştırdım o bileşenler daha çok video oynatmak videolardan capture yakalamak ve ses işlemleri ile ilgili bir bileşen
bana video ve audio stream ederek yerel ağ yada internet üzerinden online kullanıcılar ile iletişimi oluşturucak bileşenler fikirler gerek.
dediğin bileşenleri araştırdım o bileşenler daha çok video oynatmak videolardan capture yakalamak ve ses işlemleri ile ilgili bir bileşen
bana video ve audio stream ederek yerel ağ yada internet üzerinden online kullanıcılar ile iletişimi oluşturucak bileşenler fikirler gerek.
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
Bileşenlerden biri stream işini yapıyor.
VLASFBroardCast: Broadcasts Advanced Systems Format(ASF and WMV) streams over Internet using Windows Media Encoding.
Ayrıca demolardan birisi directshow ile broadcast ve receive üzerine kurulmuş.
Demoların oldugu klasör:
LabPacks\Demos\Delphi2010\DirectShow\VideoBroadcast
LabPacks\Demos\Delphi2010\DirectShow\VideoReceiverDemo
VLASFBroardCast: Broadcasts Advanced Systems Format(ASF and WMV) streams over Internet using Windows Media Encoding.
Ayrıca demolardan birisi directshow ile broadcast ve receive üzerine kurulmuş.
Demoların oldugu klasör:
LabPacks\Demos\Delphi2010\DirectShow\VideoBroadcast
LabPacks\Demos\Delphi2010\DirectShow\VideoReceiverDemo
sevgili emin_as kardeşim inceledim ama o bileşenlerde ve demolarda ben bana uygun bişey bulamadım.sen inceledin mi bilmiyorum eğer inceleyip benim fark edemediğim bişey bulduysan paylaşırmısın?
bide kısaca şöyle anlatayım ben anlık sesin ve görüntünün diğer bilgisayardaki kullanıcıya gönderilmesi işlemiyle uğraşıyorum
yani kısaca görüntülü chat denilebilir msn tarzı fakat yapmak istediğim şey başka ama aynı şeyleri kullanıyorlar.
yani anlık görüntü ve sesi gönderebilmenin yollarıyla ilgili bileşen fikir ve yol göstereceklere tekrar teşekkürler.
bide kısaca şöyle anlatayım ben anlık sesin ve görüntünün diğer bilgisayardaki kullanıcıya gönderilmesi işlemiyle uğraşıyorum
yani kısaca görüntülü chat denilebilir msn tarzı fakat yapmak istediğim şey başka ama aynı şeyleri kullanıyorlar.
yani anlık görüntü ve sesi gönderebilmenin yollarıyla ilgili bileşen fikir ve yol göstereceklere tekrar teşekkürler.
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
videograbber diye bir component vardı. Sanırım işini görür. ama paralı tabii ki.
sevgili comfort kardeşim ilgin için teşekkür ederim tvideograbber sadece webcam ile video kayıt işini yapıyor yanlızca onu daha önce incelemiştim ve inceleyip yaptığım işide bir kaç mesaj önce bu konuda yazmıştım.
eğer benim bilemediğim ve farkedemediğim bu işi görecek bir işlevi varsa o bileşenin paylaşırsan sevinirim.
eğer benim bilemediğim ve farkedemediğim bu işi görecek bir işlevi varsa o bileşenin paylaşırsan sevinirim.
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
sadece webcam değil hertürlü cihazdan görüntü alabilirsin. S-video girşini destekliyor. Ben 2003 te kullanmıştım bu bileşeni ve gayet başarılı idi. Sanırım senin sorunun bileşen ile ilgili değil görüntü ve sesin diğer kullanıcılara aktarılması ile ilgili.
evet kardeşim tamda dediğin gibi.
zaten keydediyorum görüntüyü;
ancak kaydetmekten çok stream olarak anlık iletimi sağlamak benim amacım
zaten keydediyorum görüntüyü;
ancak kaydetmekten çok stream olarak anlık iletimi sağlamak benim amacım
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
Yukarıya yazdım, videolab için broadcasting için bileşenler var.
Ag üzerinden broadcast in yapılabliyor ve nasıl yapıldıgını da kodları inceleyerek görebilirsin.
<bileşenin kuruldugu klasör>\Demos\Delphi2010\DirectShow\VideoBroadcast ---> Broadcasting yapan örnek
<bileşenin kuruldugu klasör>\Demos\Delphi2010\DirectShow\VideoReceiverDemo ---> Broadcastingi alan örnek
Ag üzerinden broadcast in yapılabliyor ve nasıl yapıldıgını da kodları inceleyerek görebilirsin.
<bileşenin kuruldugu klasör>\Demos\Delphi2010\DirectShow\VideoBroadcast ---> Broadcasting yapan örnek
<bileşenin kuruldugu klasör>\Demos\Delphi2010\DirectShow\VideoReceiverDemo ---> Broadcastingi alan örnek
ama yinede bir tekrar inceleyeyim. ilgin ve alakan için çok teşekkürler sevgili emin_assevgili emin_as kardeşim inceledim ama o bileşenlerde ve demolarda ben bana uygun bişey bulamadım.sen inceledin mi bilmiyorum eğer inceleyip benim fark edemediğim bişey bulduysan paylaşırmısın?
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
-
- Üye
kardeşim yanlış hatırlamıyorsam ACMConvertor diye bir bileşenle ses transfer edilebiliyordu.