slm
veritabanımda müşterilerime ait doğum tarihleri var
bu doğum tarihleri
01.03.2000
05.06.2001
25.04.2006
01.03.2002
gibi mesela ben sadece bu tarihlerden 01.03 olanını istiyorum
bu günde diyelimki 01.03.2010 bu tarih gelince yukarıdaki 2 kişinin doğum gününü başka bir listeye almak istiyorum
kişilerin yaşları değil doğum günlerini bulmak istiyorum yani bir nevi DOĞUM GÜNÜ HATIRLATICISI ?
bunu nası ve hangi kodla yapabilirim
Şimdiden tşk ederim
Doğum tarihini filtrelemek ?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Doğum tarihini filtrelemek ?
ilker1525 // ilker1525@hotmail.com
Re: Doğum tarihini filtrelemek ?
veri tabanınızın date/time fonksiyonlarına bakın, month ve day gibi bir fonksiyonu vardır. bu fonksiyonlar yardımıyla sql kullanarak veri tabanından kayıtları çekebilirsiniz.
mysql için örnek:
mysql için örnek:
Kod: Tümünü seç
SELECT * FROM musteriler WHERE month(dogum_tarihi)=month(now()) AND dayofmonth(dogum_tarihi)=dayofmonth(now())
bu kod yaramadı yada ben yapamadım nasıl yapılacağını anlatırmısınız
benim vt paradox ve içinde ''dtarihi'' diye kısımda doğum tarihleri var bunları başka bir listboxa aktarmak istiyorum ama bu gün ki doğum günü olan kişileri bulamıyorum bir eklenti ile yardım ederseniz çok memnun olurum
benim vt paradox ve içinde ''dtarihi'' diye kısımda doğum tarihleri var bunları başka bir listboxa aktarmak istiyorum ama bu gün ki doğum günü olan kişileri bulamıyorum bir eklenti ile yardım ederseniz çok memnun olurum
ilker1525 // ilker1525@hotmail.com
hangi nesneleri kullandığınızı bilmiyorum, bende paradox kullanmıyorum. Bu nedenle tam olarak yardımcı olamam. verdiğim sql kodunun zaten mysql için olduğunu belirtmiştim. date/time fonksiyonları paradoxda yoksa, tarih kısmını stringe çevirip ilk 5 karakterini karşılaştırın sadece. copy(string(dtarih), 5) = gg.aa gibi
ms sql de aşağıdaki gibi bir kod işinizi görüyor
bu kodu mysql de deneyin veya mysql e uyarlayın.
bu kodu mysql de deneyin veya mysql e uyarlayın.
Kod: Tümünü seç
SELECT * FROM MUSTERI WHERE (CAST(MONTH(DOGUMTARIHI) AS NVARCHAR)+'.'+CAST(DAY(DOGUMTARIHI) AS NVARCHAR)) IN (
SELECT CAST(MONTH(DOGUMTARIHI) AS NVARCHAR)+'.'+CAST(DAY(DOGUMTARIHI) AS NVARCHAR) FROM MUSTERI WHERE MONTH(DOGUMTARIHI) =10 AND DAY(DOGUMTARIHI) =26
)