MonthCalendar ilk günün adı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
MonthCalendar ilk günün adı
MonthCalendar da seçili olan ayın ilk günü yani 1 'i hangi güne geldiğini ve ayın kaç gün çektiğini edit içine nasıl yazdırabiliriz.
Re: MonthCalendar ilk günün adı
s.a.
dateutils unitindeki fonksiyonları incele
kolay gelsin.
dateutils unitindeki fonksiyonları incele

kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
biraz daha yardımcı olursak mesela Caption := FormatDateTime('dddd',MonthCalendar1.Date); burdan devam edebilirsinde..
"Şu deredeki su,kaç kere değişti,yıldızların akisleri hep yerinde."
aslangeri hocam dateutils inceleyip yazdım ama forumda sorduğum soru şeklinde bir bilgiye ralayamadım.
sy recepuncu bu bize yılı verir sistem üzerinden yıl gün ay bulmak tmm ama benim istediğim biraz farklı bir durum.
sy recepuncu bu bize yılı verir sistem üzerinden yıl gün ay bulmak tmm ama benim istediğim biraz farklı bir durum.
aslangeri hocamın dediği dateutils fonksiyonları ile sectiğin tarihin haftanın hangi gunune geldiğini bulabiliyorsun.
Medeniyet dediğin hayat almaz, hayat verir. Senin dedelerin ninelerin bunu gerçekleştirdi... Şemsettin YEŞİL
Ufak bir örnek...
Kod: Tümünü seç
var
myDate : TDateTime;
day : array[1..7] of string;
begin
day[1] := 'Pazartesi';
day[2] := 'Salı';
day[3] := 'Çarşamba';
day[4] := 'Perşembe;
day[5] := 'Cuma';
day[6] := 'Cumartesi';
day[7] := 'Pazar';
myDate := EncodeDate(2002, 12, 25);
edit.text:=day[DayOfTheWeek(myDate)];
end;
Bottasa i teşekkür ediyorum.MonthCalendar a göre nasıl uygularız bunu.Yani MonthCalendar değiştirildikce (elle.)
Kodu bir fonksiyon haline getir...MonthCalendar'ın onclik veya onchange olayı varsa oraya yaz....
Battosai onu denemiştim ama hangi gün seçili ise hep o günün adını edit içine laıyor yani ayı değiştiridiğimde seçili gün çarşamba ise bir sonraki ayın o tarihli çarşambasını gösteriyor.
Bu işleri birazda koda bişeyler katarak halletmen lazım...örneğin ayın değiştiğini nasıl anlarsın seçili ayı tutan bir değişken ile...peki değiştiğinde ne yaparsın...tarih değerini kendin bilirlersin...sadece gün kısmını böylece ay değiştimi ayın 1. gününe geçebilirsin...
hocam
2002, 12, 25 ne anlama geliyor
Burası yıl ay gün değişkenimi.
Kod: Tümünü seç
myDate := EncodeDate(2002, 12, 25);
2002, 12, 25 ne anlama geliyor

myDate := EncodeDate(2002, 12, 25); bu yapıyı kullanmana gerek yok...
şeklinde kullanabilirsiniz...myDate:=MontCalender.date;
haydarxxx yazdı:aslangeri hocam dateutils inceleyip yazdım ama forumda sorduğum soru şeklinde bir bilgiye ralayamadım.
ben oraya 'dddd' yazdım yılı vermesin günü versin diye

"Şu deredeki su,kaç kere değişti,yıldızların akisleri hep yerinde."