CxGrid'de fatura satırı hesaplama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
CxGrid'de fatura satırı hesaplama
Herkese merhaba.
cxgrid'de faturaya benzer bir program hazırlıyorum.Yapmak istediğim hesaplamayı Forumda ve internette araştırdım fakat sadece aşşağıdaki linke ulaşabildim.Orda da anlatılanları açıkcası yapamadım.
viewtopic.php?f=2&t=12840
Soruma gelinci bir adet cxgird'im ve bunun içinde Miktar, Adet ve Toplam alanlarım var.Yapmak istediğim şey
Miktar * Adet = Toplam Yani,
10 * 2 = 20 gibi ama bunu cxgridde yapmayı başaramadım.Bu konuda yardımlarınızı ve tavsiyeleriniz bekliyorum.
Teşekkürler.
cxgrid'de faturaya benzer bir program hazırlıyorum.Yapmak istediğim hesaplamayı Forumda ve internette araştırdım fakat sadece aşşağıdaki linke ulaşabildim.Orda da anlatılanları açıkcası yapamadım.
viewtopic.php?f=2&t=12840
Soruma gelinci bir adet cxgird'im ve bunun içinde Miktar, Adet ve Toplam alanlarım var.Yapmak istediğim şey
Miktar * Adet = Toplam Yani,
10 * 2 = 20 gibi ama bunu cxgridde yapmayı başaramadım.Bu konuda yardımlarınızı ve tavsiyeleriniz bekliyorum.
Teşekkürler.
Re: CxGrid'de fatura satırı hesaplama
Değerler manuel aolark girilmeyecek ise ; Toplam alanını önceden hesaplatıp (sql ile) ondan sora cxgrid nesnesinde gösterseniz olmaz mı ?
Kod: Tümünü seç
SELECT
MIKTAR ,
ADET,
TOPLAM = MIKTAR * ADET AS TOPLAM
FROM FATURA
Sayın Lom cevabınız için teşekkürler.Ben değerleri bağlı olan table manuel giricem her satırda.Bu kısım benim için önemli.
Teşekkürler.
Teşekkürler.
ADET ve MIKTAR sahalarının OnChange olayını kullanın.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
Csunguray cevabınız için teşekkürler.Fakat benim gibi bir acemi için çok yeterli bir cevap olmadı.Rica etsem Onchange olayı için örnek kod verirmisiniz.
Teşekkürler.
Teşekkürler.
Bu konuda hala cevap ve yardım alamadım.Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Teşekkürler.
Teşekkürler.
s.a.
tablodaki alanların (miktar ve alan) onchange olayına; yazacaksın.
tabi önce value lerin null olup olmadıklarını da kontrol et istersen.
bu arada miktar ve adet aynı şey değilmi? (sanki miktar ve fiyat olsa daha iyi olacak gibi)
kolay gelsin.
tablodaki alanların (miktar ve alan) onchange olayına;
tabloadiTOPLAM.value:=tabloadiAdet.value*tabloadiMIKTAR.value;
tabi önce value lerin null olup olmadıklarını da kontrol et istersen.
bu arada miktar ve adet aynı şey değilmi? (sanki miktar ve fiyat olsa daha iyi olacak gibi)
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
OnCalcFiels eventi ile ilgili araştırma yapman daha uygun olur. cxGrid içinde çözmek çok daha kompleks.
Yapman gereken hangi DataSet componenti kullanıyorsan (TTable, TSQLQuery, TIBTable, TSimpleDataSet,.. vs.) ona bir tane Calculated Field (mesela TUTAR) ilave etmek. Bilahare o DataSet'in OnCalcFiels eventine:
gibi kod yazmak.
Kısaca cxGrid içinde değilde daha genel bir çözüm daha uygun olur.
İyi çalışmalar.
Yapman gereken hangi DataSet componenti kullanıyorsan (TTable, TSQLQuery, TIBTable, TSimpleDataSet,.. vs.) ona bir tane Calculated Field (mesela TUTAR) ilave etmek. Bilahare o DataSet'in OnCalcFiels eventine:
aTable.FindField('TUTAR').AsFloat := aTable.FindField('ADET').AsFloat * aTable.FindField('MIKTAR').AsFloat;
Kısaca cxGrid içinde değilde daha genel bir çözüm daha uygun olur.
İyi çalışmalar.
Sayın Hakan Can tavsiyeniz üzerine söylediklerinizi yaptım ve sonunda cxgrid'de istediğim hesaplamayı yapabildim.Tavsiyeniz ve yardımlarınız için teşekkürler.