Adotable1 ile ilgili soru

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Armani
Üye

Adotable1 ile ilgili soru

Mesaj gönderen Armani »

Ustalar merhaba. Adotable1 de kayıt ekleme veya kayıt değişikliği yapılabiliryormu.
Armani
Üye

Mesaj gönderen Armani »

Pardon
Veri tabanım Excel
Adotable1 kullanarak excele baglanıyorum (ODBC)
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

adotable1.insert dersen tabloda aktif olan yere yeni bir kayıt açar. adotable1.append dersen tablonun sonuna kayıt açar. adotable1.edit ile var olan bir kaydı edit etmek için açabilirsin. adotable1.post ile de post edersin.
Adotable'a bir datasource bağla. Bir dbnavigator koy ve bunun datasource'u olarak adotable'a bağladığın datasource'u göster. dbeditler ile de formda tablodaki alanları göster. dbnavigaotr ile hem kayıtlar arasında dolaşabilirsin hem kayıt ekleme, silme, değiştirme gibi işlemleri yapabilirsin.

Kolay Gelsin...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
Armani
Üye

Mesaj gönderen Armani »

Şu an Excel dosyasına baglatıyı ODBC ile sağlıyorum. Anladıgım karadrı ile bu şekilde olunca kayıt ekleme veya silme işi yapılamıyor. Yapmaya kalktıgım zaman " Microsoft Odbc driver operation must use un update table query" hatası alıyorum. Başka bir yolu varsa bildirirseniz sevinirim.
Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Selam...

- Formuna bir DataSource ve DBGrid koyup, DataSource'un DataSet'ine AdoQuery'ni ve DBGrid'in DataSource'una da forma koyduğun DataSource nesnesini bildir...

- Programı çalıştırdığında AdoQuery active olunca DBGrid içerisinde Excel'deki verileri göreceksin... Şimdi bu veriler görünürken dbgrid üzerinde en alt satıra gel ve ok ile yeniden bir alt satıra geçmeyi dene... Yeni kayıt açacaktır... Eğer bunu yapabiliyorsan AdoQuery1.Append ile de kayıt ekleyebilirsin demektir...

- Mümkün olduğunca ADO ile bağlantı yapacaksan bunu AdoTable ile değil de AdoQuery ile yap.. Sonuçta farklı bir veritabanına bağlanıyorsun... Veritabanının sürekli açık kalmaması için sorgu ile yaklaş ve değişiklikleri (ekleme/silme/güncelleme) sorgu ile yap...
Resim
Resim ....Resim
Armani
Üye

Mesaj gönderen Armani »

Program dediğiniz gibi çalışıyor. Hatta Ekle dediğim zaman boş bir satır ekleyip kayıt girişini yapıyorum. Fakat güncelle deyince yukarda belirttiğim mesaj geliyor.
(Odbc Okuma ve yazma seçenegi işaretli oldugu halde)
Armani
Üye

Mesaj gönderen Armani »

Ayrıca AdoQuery de strig kısmına nasıl bir Sql kod yazacagımı bilemedigim için Adotable kullandım :)