code gear 2007 de ASP.NET çıkmıyor

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
kazimates
Üye
İletişim:

code gear 2007 de ASP.NET çıkmıyor

Mesaj gönderen kazimates »

merhabalar Mehmet Fatih Küçükkelepçe beyin kitabına biraz merak salmayı düşündüm ve forumda yardımcı olabileceğinide düşünerekden hemen iis vs kurup sistemde delphiyi çalıştırdım ve file / new dediğim zaman O da ne malesef code gear 2007 rad studio da ASP.Net web application menüsünü göremedim bunun sebebi ne olabilir yoksa delphiyi kurarken birşeylerimi eksik yaptım aslına bakacak olursak delphi 2007 rad studio yu gelecekde ne olur ne olmaz diyerek full kurulum yapmıştım. size göre nerede hata yapıyorum ki daha projeye başlamadan yarı yolda kalmış olabilirim.yardımcı olan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Re: code gear 2007 de ASP.NET çıkmıyor

Mesaj gönderen Battosai »

.NET desteğinin 2007 sürümünde olmadığındandır...
kazimates
Üye
İletişim:

umarım beni mazur görürsünüz fakat bundan eminmisiniz? çünkü sanırım 2006 versiyonunda bu seçenek vardı gibilerinden birşeyler hatırlıyorum bu arada delphi ASP.Net hangi sürümlerde vardır?
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

kazimates bunu buraya niye soruyorsun web sitesine girip hangi sürümnde hangi özellikler var öğrenebilirsin. 2005.Net ve 2006.Net sürümleri var sadece .Net desteği olan.
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

2007'de de .NET desteği var. Şayet :net desteği olan bir 2007 sürümü kurduysan, Prgram Ekle/Kaldır'dan kaldırmayı dene. Kaldırırken çıkan pencerede Unistall seçeneği yerine Upgrade seçeneğini seç. Takip eden pencerelerde C++ Builder ve Delphi .Net seçeneklerinin gelmesi gerek.
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

Battosai yazdı:kazimates bunu buraya niye soruyorsun web sitesine girip hangi sürümnde hangi özellikler var öğrenebilirsin. 2005.Net ve 2006.Net sürümleri var sadece .Net desteği olan.
2007 de .net desteği var. içinde benim bildiğim 4 şey mumkun.

delphi for windows forms app
delphi for .net
c++
ve rad studio geliyor (bu hem win32 hemde .net için ikisi bir arada ide yi açıyor)

delphi 2009 da ise bu destek yok. ya kuran kişi kurarken eksik kurmuş. yada windows app ideyi açıp .net desteği arıyor.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Acaba ben mi yanlış biliyorum diye sitesine baktım...ve aşağıdaki cevapla karşılaştım.
Can I develop .NET applications with Delphi 2007?

No, Delphi 2007 for Win32 produces only native Win32 binaries. You can import .Net assemblies as COM objects, but the code produced by Delphi 2007 is strictly native Win32 code.
adres burası:http://www.codegear.com/article/34374

Artık var diyen arkadaşlar bilecek nasıl olduğunu nasıl yüklendiğini falan filan ....
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

Battosai yazdı:Artık var diyen arkadaşlar bilecek nasıl olduğunu nasıl yüklendiğini falan filan ....
Dediğin sürüm için yazılanlar doğru, ancak .net desteği sunan Delphi 2007'de var. Codegear Rad Studio 2007 olarrak adlandırılıyor.
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen csunguray »

"Delphi 2007 for Win32" ayrı bir üründür "RAD Studio 2007" ayrı bir ürün. "RAD Studio 2007" paketi "Delphi 2007 for Win32" yi de içerir. www.mozaikkitap.com sitesi tarafımdan RAD Studio 2007 ürünü kullanılarak geliştirilmiştir.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Bizde öğrenmiş olduk.... .Net işi ile pek ilgilenmediğimden paket farklılıklarına bakmadım hiç kullanmaya başlarken...
kazimates
Üye
İletişim:

herkese tüm emeği geçen ve gerek yazarak gereksede merak edip inceleyen arkadaşlara teşekkürü bir minnet borcu olarak söylüyorum bu arada dediklerinizin hepside doğru ben ilk zamanlarda sanırım fazla düşünmemişim konu üzerinde ve .net mi öğreneyim derken hızlı girmişim konuya bu arada neticede elimdeki versiyonun rad studio 2007 olduğunu ama içerisinde delphi for win32 kurulduğunu gördüm ve menülerde gerçektende fatih beyin delphi ile asp.net kitabının ilk başında belirttiği new projectde asp.net görmemekde haklıymışsınız bendeki versiyon delphi for win32 imiş bu arada trial olarak maksat öğrenmeye giriş olsun diye Rad Studio 2007 Architect edition buldum ve onunla artık biraz ileriye gidebilirim sanırım içerisinde Delphi2007 win32 + delphi.net+ c++ vs tüm herşey borlanda veya codegear a ait modüllerin hepsi veya çoğu bulunuyor. Artık bununla biraz uğraşmaya başlayınca umarım sizleri fazla rahatsız etmeden ve sıkmadan öğrenmeyi becerebilirim ve bundan sonraki tek derdimde hızlı statik bağlantılar ile veritabanımı wan a açıp applicationlarımı geliştirebilir ve bundan sonra bilgisayar tipleri veya işletim tiplerinde problem yaşamadan tek web based işlerimi yaptırabilirim. Tekrar ve tekrar teşekkür eder ve herkese başarılar vede bol sıhhatler dilerim.