Bir döngüm var ve bu döngüm programımda belirli bir şart sağlanana kadar döngümü beklemeye almam gerekiyor, Ne yapmalıyım?
Sleep() komutunu kullandım ancak bu komut programı kople beklemeye aldığı için diğer şartımı sağlamıyor.
Döngüyü bekletmek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Döngüyü bekletmek
Select * From LiFe Where Your EYES
http://Www.Gebze.Org
Merhaba
Algoritmanızı tam açarmısınız Döngünüzü neden bekletmek istiyorsunuz. Timer nesnesi kullanın belirli şart bildirin şartınız oluştuğu zaman döngünüzü çalıştırın.
Kolay Gelsin...
Algoritmanızı tam açarmısınız Döngünüzü neden bekletmek istiyorsunuz. Timer nesnesi kullanın belirli şart bildirin şartınız oluştuğu zaman döngünüzü çalıştırın.
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
döngümün serverr ıma connect olması için belirli bir satıdan sonra beklemsi gerekiyor ve servera connect olduktan sonra kaldığım yerden devam etmeli pascalda sanırım bu iş için delay komutu varmış ancak delphi bunu desteklemiyor, ama timer ile bunu sanırım çözebilirim ama bunun için delphi de bir komut olmalı....
Döngüyü belirli bir süreliğine durdurmak istiyorum...
(Programı değil sadece döngüyü)
Döngüyü belirli bir süreliğine durdurmak istiyorum...
(Programı değil sadece döngüyü)
Select * From LiFe Where Your EYES
Server a neyle bağlanmaya çalışıyorsun? Yapmaya çalıştığın program nedir? Kullandığın component ın afterconnect gibi bir event i vardır bağlandıktan sonra olan işlemlerini oraya yazarsın
Kolay gele
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Merhaba,
Şöyle birşey kullanabilirsin sanırım. Servere connect olunca olunca eline connected olan bir değer geliyordur heralde. Aşağıdaki olayda
server.connect; // burası tam nereye connect olmaya çalıştığını bilmiyorum o yüzden sadece connect dedim.
repeat
Application.ProcessMessages;
until connected // burada da connect olduğunu kontrol ediyorsun. connect olana kadar döngü devam eder.
Beiki işine yarayabilir.
Şöyle birşey kullanabilirsin sanırım. Servere connect olunca olunca eline connected olan bir değer geliyordur heralde. Aşağıdaki olayda
server.connect; // burası tam nereye connect olmaya çalıştığını bilmiyorum o yüzden sadece connect dedim.
repeat
until connected // burada da connect olduğunu kontrol ediyorsun. connect olana kadar döngü devam eder.
Beiki işine yarayabilir.
Döngü ile programı bekletmek sistemde aşırı yorulmaya ve kaynak tüketimine neden olabilir. freeman35 in söylediği daha şık. en azından topu sisteme atarsanız uygun mesaj geldiğinde sizin programınıza yönlendirir.
böyle bir events yoksa bile mesaj kuyruğuna nasıl ekleyebileceğinizi araştırabilirsiniz.
böyle bir events yoksa bile mesaj kuyruğuna nasıl ekleyebileceğinizi araştırabilirsiniz.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
Mustafa Kemal Atatürk...
dongude bekleme wader in dedigi gibi islemciyi somurur
CPU kullanımı %99 100 e cıkar
illa da bekleyecegim diyorsan sana delay proceeduru
parametre milisaniye cinsinden
CPU kullanımı %99 100 e cıkar
illa da bekleyecegim diyorsan sana delay proceeduru
parametre milisaniye cinsinden
Kod: Tümünü seç
procedure Delay(MSecs: Longint);
var
FirstTickCount, Now: Longint;
begin
FirstTickCount := GetTickCount;
repeat
Now := GetTickCount;
until (Now - FirstTickCount >= MSecs) or (Now < FirstTickCount);
end;
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
bende tüm bu tarz bekletme işlemlerimde timerkullanıyorum.(farklı biriş için.
)
while içinde application.proc...message programın afallamasına neden oluyor.. ama timera dzügün bir mantık ekleyerek yapabilirsin.
mesela ben bir timerla (500ms interval) en az 20-30 kontrol yapıyorum. eğer bunları sürekli döngü ile yapıcak olsaydım herhalde kullanıcı mouseu biraz zor hareket ettirirdi.

while içinde application.proc...message programın afallamasına neden oluyor.. ama timera dzügün bir mantık ekleyerek yapabilirsin.
mesela ben bir timerla (500ms interval) en az 20-30 kontrol yapıyorum. eğer bunları sürekli döngü ile yapıcak olsaydım herhalde kullanıcı mouseu biraz zor hareket ettirirdi.