quickreport
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
quickreport
quickreport'ta fatura matbuu formuna göre dizayn yapmak istiyorum.formu arka plan olarak koyup yapma imkanım varmı yada başka bir yöntem?
Re: quickreport
Merhaba,
Matbu formda ilgili yerlere gelecek bilgileri yazdırman lazım. Yani formda olan şeyleri hiç yazdırmayacaksın, bilgilerin geldiği yerleri dolduracaksın. Biraz ince hesap yapmak lazım. Daha basit ifadeyle formu elle doldursan nerelere ne yazacaksan, onları bilgisayarda yazdırman lazım.
Kolay gelsin.
Matbu formda ilgili yerlere gelecek bilgileri yazdırman lazım. Yani formda olan şeyleri hiç yazdırmayacaksın, bilgilerin geldiği yerleri dolduracaksın. Biraz ince hesap yapmak lazım. Daha basit ifadeyle formu elle doldursan nerelere ne yazacaksan, onları bilgisayarda yazdırman lazım.
Kolay gelsin.
Arkadaşım sağol.Ama bunları ben biliyorum.Öğrenmek istediğim quickreport'ta dizayn yaparken fatura resmini arka plan koyabilirmiyiz.?
Quickrep bileşeninde backimagecontrol özelligi var, bunu kullanarak yapabilirsin.
Backimagecontrol qrimage leri kabul ediyor, biraz deneme-yanılma yapman gerekebilir.
Backimagecontrol qrimage leri kabul ediyor, biraz deneme-yanılma yapman gerekebilir.
örnek kod yazabilirmisin?Quickreport ilk defa kullanıyorum tam hakim olamıyorum...
QuickReport u çok kullandım ama bu özelligi hiç kullanmadım.
QuickReport taki bandların ve componentların transparent özelligini true yap ve en üstteki ilk banda bu qrimage1 i yerleştir. Ekran boyuna göre oynayarak bazı düzenlemeler yapabilirsin.
Kod: Tümünü seç
QrImage1.Picture.LoadFromFile('c:\dene.jpg');
QrImage1.Left:=0;
QrImage1.Top:=0;
QrImage1.Width:=quickrep1.Width;
QrImage1.Height:=quickrep1.Height;
qrimage1.Stretch:=True;
quickrep1.BackImageControl:='qrImage1';
quickRep1.Prepare;
QuickRep1.Preview;
kodları denedim.ama image varken band vs eklediğimde imagın ya altında yada üstünde kalıyor.image üstünde istediğim yere koymam lazım 

Compenentların, bandların transparent özelligini true yap.
QrImage i send back ile en geriye gönder.
QrImage i en üstteki banda yerleştir.
Bandları genişletip ayarlayabilirsin. Ama istedigin yere tam koyman zor olabilir. Yine olmazsa data bileşenlerini kullanma, tek bir detail band yerleştir ve gerektigi kadar qrlabeli yerleştirip, bunların içeriklerini program içinden sen belirle.
QrImage i send back ile en geriye gönder.
QrImage i en üstteki banda yerleştir.
Bandları genişletip ayarlayabilirsin. Ama istedigin yere tam koyman zor olabilir. Yine olmazsa data bileşenlerini kullanma, tek bir detail band yerleştir ve gerektigi kadar qrlabeli yerleştirip, bunların içeriklerini program içinden sen belirle.